Zaterdag 20 augustus had de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen voor MVV ’27 3 plaats moeten vinden met een bekerwedstrijd tegen Schipluiden 3. Wegens het tekort aan strijdvaardige mankrachten aan de kant van onze tegenstander is deze wedstrijd verplaatst naar. Gelukkig was MVV’27 10 bereid om tegen ons te sparren zodat er nuttige speelminuten gemaakt konden worden  als voorbereiding op de wedstrijd tegen Vicotoria ’04 2, eveneens voor de beker.

Het was dinsdagavond lekker warm op veld 3 waar de aftrap, met het ondergaande zonnetje recht in het gezicht, plaatsvond. MVV ’27 begon strijdlustig tegen het in de competitie hoger geplaatste Victoria. Aan het begin van de wedstrijd waren er enkele goede kansen welke helaas niet gelijk werden benut door de opstormende verdedigers van  MVV ’27.

Al snel viel toch het eerst doelpunt door een snoeihard afstandsschot van Koen. In de loop van de eerste helft werden we onder druk gezet door Victoria die bij standaardsituaties steeds hun verdediging mee naar voren stuurde, maar een doelpunt van hun zijde bleef mede door uitstekende keeperswerk uit. Wouter scoorde daarna uit een mooie aanval snel 2-0 waarna er steeds meer voetbal in het spel kwam. Net voor rust bracht Victoria de spanning terug in het veld door de 1-2 te scoren.

Na de thee mochten de inmiddels warmgelopen wisselspelers zich met het spelletje gaan bemoeien en deden dit niet onverdienstelijk. Het spel van Victoria werd harder, maar MVV ’27 bleef voetballen. Via de lange bal van Jari op Wouter werd steeds onze counter in stelling gebracht waardoor uiteindelijk Mulie met een solo vanaf de middellijn prachtig de keeper omspeelde. Victoria ’04 probeerde het daarna nog wel, maar het spel was gespeeld.

Al met al een leuke pot voetbal en een verdienstelijk resultaat. Komende zaterdag vervolgt MVV ’27 3 haar bekeravontuur met een thuiswedstrijd tegen buurman Lyra 3.

Opstelling: Jari, Michael, Rick (Stef), Jeroen A, Julian, Alec (Jeroen v M), Koen, Aad (Luuk), Mulie, Wouter en Che (Thom)