Het eerste bekerduel van het nieuwe seizoen was een makkie voor de Maaslanders. Zonder een grootste partij te spelen werd vierdeklasser DVV ’09 uit Dirksland eenvoudig bedwongen (3-0). Dat de score zo laag uitviel kon MVV ’27 alleen zichzelf aanrekenen. Voor het doel van de tegenstander ontbrak de scherpte en de slimheid.

Met een waslijst van afwezigen, door blessures en de vrijgezellenmiddag en -avond van de inmiddels gestopte Mark Akkerman, stapte MVV ’27 zeker niet met het sterkste basisteam, maar het gaf anderen daarentegen weer de mogelijkheden hun kunsten te vertonen op het hoogste niveau.

Binnen tien minuten had MVV ’27 een uiterst prettige voorsprong van 2-0 te pakken. In de 2e minuut wist de Dirklandse defensie niet goed uit te verdedigen en blokkeerde middenvelder Joey van Oosten de uithaal van zijn tegenstander. De bal kreeg hiermee zoveel snelheid mee dat de bal onbereikbaar voor doelman Dennis van der Velde in de linkerhoek de doellijn passeerde (1-0).
Acht minuten later lag Jordi Lems een vrije trap breed en Joey van Oosten poeierde de bal via de lat binnen (2-0).

MVV27-DVV09_20-augustus-2016_025

Een ideaal begin van de wedstrijd, maar MVV ’27 speelde vervolgens te slordig om de score flink uit te bouwen. Doordat de bezoekers totaal geen druk zette op de Maaslandse defensie werd men geen duimbreed in de weg gelegd om op te bouwen. Vanaf de flanken kwamen vervolgens de mooiste voorzetten die men zich kon wensen, maar de scherpte en slimheid bij de spitsten ontbrak.

Dat DVV ’09 ook niet al te scherp speelde, kwam MVV ’27 goed uit. Pas na ’n half uur kreeg men een eerste kans via Jeroen Springvloed Dubbeld, maar hij zag zijn poging ruim voorlangs gaan. Ook het afstandsschot vijf minuten later van Ries van de Boogert kwam in de buurt, maar miste de lat op zo’n halve meter.

Na de rust werd het spelbeeld er bij de Maaslanders zeker niet beter op en bleef het volharden in matig spel. DVV ’09 kon er gelukkig weinig tegenover stellen, hoewel Joris Brooshooft zijn ploeg een treffer had kunnen bezorgen. Recht voor het Maaslandse doel mocht hij vrij en hard uithalen, maar deed dat in de baan van doelman Glenn Mostert. Die had er geen enkel moeite mee en keerde het schot eenvoudig.

MVV27-DVV09_20-augustus-2016_070

In de 60e minuut een fraaie aanval van MVV ’27 die eindigde met een schot van Leon van Kersbergen. Van der Velde keerde de inzet, maar de rebound werd benut door Jesse Zwaard. Echter scheidsrechter Van Egmond, die ondanks enkele pittige overtredingen aan beide kanten de kaarten op zak hield, gaf buitenspel aan Leon van Kersbergen.
Die laatste kreeg twee minuten later zijn revanche en zorgde met een streep in de verre hoek alsnog voor de 3-0.

De score had nog verder opgevoerd kunnen worden, maar de kopbal van Jessy Zwaard, uit een voorzet van Leon van Kersbergen, kwam niet verder dan de lat.

Tegen het einde van het duel overstrekte Yennick Berrevoets zijn knie en moest noodgedwongen naar de kant. Hoe zwaar de blessure is, zal de komende dagen moeten uitwijzen.

De drie wissels waren op dat moment al benut, maar de buit was al lang binnen.

De opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Joeri van Dongen, Jordi Lems (Dik Groenewegen), Lars Kloet, Rick Zwaard (Leon van Kersbergen), Joey van Oosten, Roberto van der Pol (Brady van Stralendorf), Jessy Zwaard en Huib van Barneveldt.

stand