In een winderig Bleiswijk kwam MVV ’27 voor een oefenpotje uit tegen een poulegenoot van twee seizoenen terug, namelijk Soccer Boys. Het sportieve duel leidde tot een 3-1 nederlaag, maar wat is daar de waarde van in het nog prille begin van weer een nieuw seizoen. Vanaf komende zaterdag moet het team er echt staan wanneer MVV ’27 thuis het eerste bekerduel zal spelen tegen fusieclub DVV ’09 uit Dirksland.
Na vijf minuten spelen keken de Maaslanders al tegen een achterstand. Een van richting veranderde voorzet werd door Soccer Boys-spits Cor van Egmond op doel geschoten en door Dik Groenewegen over de eigen doellijn gewerkt (1-0).
Na een half uur verdubbelde de thuisploeg de scoren na een fraaie aanval, waarbij Wim Sangers binnenkopte (2-0).

Tussen deze treffers door kregen de Maaslanders via Lars Kloet, de prima in de spits opererende Brady Stralendorf en Erik van Geest grote kansen.
In de tweede helft kon Huib van Barneveldt na een dieptepass op maat van Harm Voogt iets terug doen (2-1), maar het slotakkoord was aan de gastheren. Een fraaie treffer van Ferry Bross die de uit balans geraakt goalie Twan Lansbergen passeerde (3-1).

Het was de tweede wedstrijd van het keurkorps deze week, want afgelopen dinsdag werd er tegen de zaterdagtweedeklasser FC Binnenmaas in Maasdam geoefend. Daar leidde MVV ’27 bij de rust met 1-2 door treffers van Erik van Geest en Joey van Oosten. Na rust lieten de mannen van Peter Broekman zich enigszins aftroeven en nam de thuisclub een 3-2 voorsprong.
Het eindigde uiteindelijk toch nog gunstig voor de Maaslanders. Roberto van der Pol zag kans in de laatste vijf minuten tweemaal te scoren (3-4).