Oud-MVV’er Maarten de Fockert is gisterenavond officieel gedebuteerd in het betaalde voetbal. De doelman kan terugkijken op een geslaagd eerste optreden, zijn club VVV Venlo won thuis met 2-1 tegen het gedegradeerde SC Cambuur.

Het was een unicum gisterenavond in Venlo, een bij MVV ’27 opgeleide speler die debuteert in het betaalde voetbal. De eer hiervoor viel te beurt aan Maarten de Fockert, de keeper wordt dit seizoen door zijn club SC Heerenveen aan VVV Venlo verhuurd om wekelijks aan spelen toe te komen. Zijn debuut hing dus al even in de lucht, maar toch moet het voor de geboren Maaslander een speciaal gevoel zijn geweest om voor het eerst de legendarische trappen van stadion De Koel af te dalen.

Om het verhaal extra mooi te maken debuteerde hij ook nog met een overwinning in een wedstrijd die vooraf als een topper in de Jupiler League werd beschouwd. Zijn club VVV Venlo wordt na een sterk vorig seizoen als een van de kanshebbers op de titel gezien en dezelfde verwachtingen zijn er ook bij SC Cambuur, de tegenstander van gisterenavond.

Een ‘clean sheet’ was De Fockert helaas niet gegund, de doelman moest in de 26e minuut een tegentreffer van Sander van de Streek incasseren, maar dankzij goals van Vito van Crooij en Ralf Seuntjens bleven de punten in Venlo en zal De Fockert ongetwijfeld positief terugkijken op zijn debuut. Namens MVV ’27 wensen wij Maarten veel succes het komende seizoen!

Zo ziet de afdaling van Maarten de Fockert en zijn teamgenoten eruit op de legendarische trappen van De Koel: