Vrijdag 22-7

De laatste volle dag van kamp brak aan met een heerlijk buitje voor het stof! En ja u leest het goed, de laatste dag alweer van het Jeugdkamp…… wat is de tijd toch weer super snel gegaan pfff!!! De vrijdag is de dag waar de beslissingen vallen op het gebied van het voetbaltoernooi en groep van de week. Voordat aan de voetbalfinales begonnen werd was het eerst de opdracht om in het bos alle dierentuinen van Nederland te zoeken en hiervan o.a. de entreeprijs van een toegangsticket te raden.

Na een snelle lunch en het leegkopen van het snoepwinkeltje was het stadion van Loon op Zand geopend om de voetbalfinales te spelen. De tribunes waren goed gevuld en de weergoden waren ons zo als heel de week erg goed gezind. We spraken een aantal scouts die aanwezig waren op verzoek, ze zijn erg enthousiast over het voetbaltalent van de jeugd van M.V.V. ’27! Steekballen, lange ballen een mannetje uitspelen, even achter het standbeen en natuurlijk het juichen als C. Ronaldo. Wat een talenten lopen er rond bij de club, hopelijk kunnen ze allemaal behouden blijven voor M.V.V. ’27. De finale werd gespeeld door de Lompe Flierefluiters en de Pluto Gang. De eerste helft was een tactisch steekspel zoals we dat wel gewend zijn van het EK, weinig kansen creëren maar ook niks weggeven. Het arbitrale trio stond onder leiding van Jelle, welke een zeer betrouwbare en goede indruk maakte.

dag-7-2

Na de rust werd duidelijk dat er tijdens de theepauze goede ingrepen zijn gedaan door de beide coaches. De wedstrijd golfde in de tweede helft op en neer zodat er bij beide teams ruimte ontstond voor het creëren van kansen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 6e minuut van de tweede helft met een prachtig doelpunt in de 1-0 voor de Flierefluiters. Een lange bal van achteruit werd schitterend tegen het net gekopt. De Pluto Gang kon in de resterende minuten het tij niet meer keren en moest de overwinning aan de Lompe Flierefluiters laten. Door deze uitslag in het voetbaltoernooi werd het nog razend spannend voor de Groep van de  Week. Het kader heeft alles twee keer na moeten kijken omdat er maar 1 punt verschil was tussen de Lompe Flierefluiters en Boerderij Bouwlust. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt stond er patat klaar en was er de verassing van de oudstejaars. Ze hadden een ijscoman geregeld die voor iedereen schepijs had. De keuze was reuze maar de nummer 1 favoriet bij iedereen was toch wel het Oreo schepijs. Na het ijs was het dan eindelijk tijd om de Groep van de Week bekend te maken. Dit zijn uiteindelijk Boerderij Bouwlust geworden met een zeer hoge score maar gevolgd op 1 punt door de Lompe Flierefluiters. Daarnaast zijn het Fje tot en met het Ctje van de week bekend gemaakt. Een eervolle prijs bepaald door de kampleiding die gaat naar de kinderen die zich de hele week zeer positief inzetten en hun groep en de gehele groep op sleeptouw nemen.

dag-7-3

Na de prijsuitreiking trok iedereen zijn verkleedpak aan, het was erg gaaf om te zien dat iedereen zich verkleed had als een beest. Het hele kamphuis werd letterlijk omgetoverd in een beestenbende! Het feest dat heel de dag al gevierd werd kwam helemaal tot uiting tijdens de bonte avond. De kantine werd even snel verbouwd tot een heuse discotheek met professionele apparatuur. Lekker dansen en plezier maken was het devies voor vanavond. Na dit enorme feest was het toch echt tijd voor de meesten om naar bed te gaan, de laatstejaars daarentegen mochten buiten op het voetbalveld blijven slapen.

dag-7-1

Morgenochtend vroeg staat de bus weer klaar om naar huis te rijden, we verwachten dat we tussen 12.00 uur en 12.15 uur weer Maasland in rijden.

Dit was het laatste verslag van dit kampjaar, hopelijk weer tot volgend jaar!!!