Dag 6: Een topdag op het  kamphuis Land van Kleef

Vandaag stond het belangrijkste en meest traditionele spel van de week op het programma; het voetbaltoernooi. Na een goed ontbijt zijn de eerste 5 teams in poule A ten strijde gegaan. De andere 5 teams hadden de middagpoule geloot. En wat was het een heerlijk voetbalweertje! Strakke passes, stevige (maar zuivere) tackles, vlijmscherpe counters en oogstrelende doelpunten kwamen 1 voor 1 voorbij. In beide poules eindigde het beste team met 12 punten uit 4 wedstrijden glansrijk bovenaan; De lompe Flierenfluiters en de Plutogang. Morgen staan deze teams tegenover elkaar in de altijd spannende en goedbezochte finale.

dag-6-1

De teams die in de ochtend en middag vrij waren van de voetbal gingen aan de slag met het spel ‘Ouwehands Spellen Park’. Dieren uitbeelden, dierenmemory, dierenquiz, dierenparcours en dieren tekenen waren de spelletjes die de revue passeerde. Vooral bij het tekenen zijn er nieuwe Picasso’s ontdekt. Tussen de spellen door was er natuurlijk weer een prima verzorgde lunch met kippensoep bereid door de nog steeds hardwerkende kooksters. Om een uur of 16 waren alle poulewedstrijden afgewerkt en kon er nog even lekker gegleden worden op de spiegelgladde zeepbaan.

dag-6-2

Na al dit vertier, stond de BBQ gloeiende, gloeiende, gloeiende te wachten op al het heerlijke vlees. Tussen de hamburgers door werd er weer flink gefeest in de eetzaal. Springen, dansen en zwaaien met de shirtjes. En dan ook nog eens staand op de tafel. Als het schorem komende zondag dus ineens op de tafel staat te dansen, weten jullie wie er schuldig zijn.

’s Avonds werden er nog een aantal strak georganiseerde spellen afgewerkt, waarbij er een scheiding werd gemaakt tussen de C&D en de E&F. De eerstgenoemden gingen voetvolleyballen en basketballen en de E&F gingen pingpongen en Arepolineenbakmetslaenvlahappen. Na alle prakkies lusten ze echt alles. Sommigen doken letterlijk met hun hoofd de bak in.

dag-6-3

Toen alle vla en sla uit de oren was gewassen bij de E&F, hebben deze nog even een ouderwets potje kussengevecht gehouden. De C&D zijn toen de eetzaal in gegaan om een drietal kroegspelletjes(NIX <18) met veel lol te spelen. Juffen en handje raaien werden o.a. gespeeld, waarbij de verliezer een in elkaar geflanst vies prutje moest eten. Met vele vieze gezichten tot gevolg. Ondertussen waren de E&F al lekker als blokken in slaap gevallen. Voor de C&D werd het wat later, maar eenmaal in bed waren ze allemaal snel vertrokken.

Tot morgen!