Maandag 18-7-2016
3de dag jeugdkamp

dag-3-2
Maandagochtend 8 uur werd iedereen weer uit zijn bed gesleurd voor een lekker ontbijtje. Voordat we daar aan begonnen werden eerst nog twee jongens in het zonnetje gezet. Pim en Sam de Groot waren jarig en trakteerden in de avond nog op een lekker ijssie. De jongens moesten genoeg eten want vandaag stond de zware, pittige maar gezellige fietspuzzeltocht weer op het programma, met een beestachtig tintje eraan. Om half 10 vertrok de eerste groep om de zware tocht van wel 40 kilometer af te gaan leggen. De opdracht die de jongens mee kregen was om een foto te maken van het grootste dier wat je onderweg tegen kwam, een eigen rebus te verzinnen en dierenvoer te halen bij vreemde personen. Zo kreeg een groep het voor elkaar om een bedrijfsbezoek bij een paardenfokkerij te doen waar het grootste paard van Brabant stond en kregen zij als souvenir een zak stront mee. Waar het zonnetje heel best scheen leek het voor het gevoel alsof we in de Savanne aan het fietsen waren, maar dat werd gecompenseerd met een frisse middagduik.

dag-3-1

Daarna vervolgden de groepen hun weg en kregen zij onderweg nog een best ijssie voor hun inzet voor de 1ste Etappe van le tour de Jeugdkamp. De mannen kwamen lekker moe terug en konden toen nog genieten van een buikschuifbaan om eens flink dat zweet af te spoelen. Daarna volgde een lekker avondmaal , namelijk een Hollands prakkie met bloemkool, brocolli, arepols en een vers gedraaide gehaktbal, ze hadden zeker niet te klagen. Tijdens het eten werd er flink gedanst en ook het nummer “Het is stil aan de overkant” was zeer toepasselijk. In de avond organiseerden de kooksters het grote kookstersspel waarbij de kinderen levend memorie speelden, dieren moesten uitbeelden, blinden begeleiden, kortom waarin flink gebuffeld werd. Om het thema Beestachtige week naar voren te brengen moesten de kinderen ook nog kijken of zij de verschillende mesthopen van de dieren van het Land van Kleef konden herkennen, ook de menselijke uitscheiding was geen enkel probleem. De corvee dienst volgde nog want de kinderen zaten iets te diep met het thema in hun hoofd want de meeste slaapkamers waren omgetoverd tot een varkensstal…

dag-3-3

Na het schoonmaken gingen de kinderen op tijd hun nest weer in om van hun spierpijn te herstellen. Voor de dag van morgen geven ze schitterend weer door en mogen alle kooksters, leiders en kinderen weer genieten van een daggie zwembad. Ook wij gaan onze oogies sluiten en voor jullie allemaal een welterusten.
Tot morgen!