MVV is volop bezig met de teamindelingen voor volgend seizoen. We krijgen hier veel vragen hierover. In dit bericht zetten we daarom op een rijtje hoe de indelingsprocedure in elkaar steekt.

Tot 31 Mei worden alle aan- en afmeldingen verwerkt. Vervolgens wordt een inventarisatie gemaakt van het aantal spelers/speelsters per leeftijdscategorie. Dit is dan weer bepalend voor het aantal te vormen teams.

Daarna worden alle spelers per leeftijdscategorie individueel beoordeeld. Dit gebeurt door leden van onze Technische Commissie, die gedurende het afgelopen seizoen trainingen en wedstrijden hebben bekeken. Daarnaast wordt het oordeel gevraagd van de trainer(s)/leiders, onder wie een speler het afgelopen seizoen heeft gespeeld. Dit kan een algemene beoordeling zijn of een beoordeling  door middel van opgestelde spelersrapporten en een adviesrapport (D/E/F-jeugd). Aan de hand van een aantal vastgestelde criteria, zoals spelinzicht, balcontrole, motoriek et cetera, worden spelers ingedeeld.

Voor de niet-selectie teams (A t/m F) wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met “speciale verzoekjes”, zoals spelen in team met een vriendje of in een lagere leeftijdscategorie. Verzoeken hiervoor worden aangenomen, met de uitdrukkelijke kanttekening dat op voorhand geen enkele garantie wordt gegeven dat deze verzoeken ook daadwerkelijk gehonoreerd zullen/kunnen worden.

Uiteindelijk komen we tot een indeling waarbij we voor zowel prestatieve als ook recreatieve teams iedereen zo veel mogelijk op zijn/haar plaats willen laten komen. Helaas kunnen we nooit iedereen helemaal tevreden stellen. In de meeste gevallen weegt dan  het individueel belang niet op tegen het algemeen belang (teambelang).


Nog even voor de agenda:

De teamindelingen voor de jeugd worden gepubliceerd in de week van maandag 11 juli op de site van MVV ’27 (speculatie vóór deze datum is dus van geen enkele waarde).

De trainingen gaan starten in de week van maandag 15 augustus voor selectieteams D/E/F, lagere teams starten maandag 22 augustus. De eerste bekerwedstrijden vinden plaats op zaterdag 27 augustus. Eventuele afwijkingen hierop worden per team door de trainers zelf gecommuniceerd. Voor selectieteams gelden mogelijk afwijkende datum.

Aan het trainingsschema wordt nog gewerkt. Info hierover volgt later via de site van MVV ’27.