De meidenafdeling van MVV ’27 toonde zich niet voor het eerst het braafste jongetje van de klas door te reageren op de oproep op de website om een seizoensterugblik in te sturen. TC-lid Dames/meisjes Joost van Ast kijkt nog een keer om naar het afgelopen seizoen van alle meidenteams en blikt tevens kort vooruit op de komende jaargang. Daarnaast spreekt hij de hoop uit dat nog meer mensen met verstand van voetbal binnen onze vereniging een rol gaan spelen binnen deze groeiende geleding. Lees hieronder zijn bijdrage.

 

Jaarverslag van de meidenafdeling!

Het was me het jaartje wel in de meidenafdeling. Het lijkt wel of de meidentak binnen MVV ’27 steeds meer groeit en dat we haast moeten gaan kijken of we het als Dorpsclub nog wel aan kunnen. Een geweldige stijging van het meidenaantal wat toch wel zijn naam gaat krijgen in de regio. Ook het afgelopen seizoen stonden er weer veel vrijwilligers klaar evenals trainers en leiders en ouders en natuurlijk de meiden om er weer een onvergetelijk jaar van te maken. Het credo bij de meiden is, dat we het met zijn allen doen en natuurlijk zijn er wel eens scheurtjes, maar die worden heel professioneel glad gestreken. Het zou toch geweldig zijn om nog meer mensen met verstand van voetbal binnen de club fanatiek te krijgen voor de meidenafdeling, want dat verdienen ze echt. Het niet kunnen voetballen gaat echt niet meer op zoals jullie zullen lezen. De KNVB zal ook echt de omslag moeten gaan erkennen, want roepen dat het aantrekt en verder kijk maar, gaat niet meer op. Juist luisteren naar kleinere clubs zou ze de goede kant op helpen.

MD1:

Een heerlijke groep jonge meiden die na vorig seizoen overgestapt zijn naar een groot veld. Oh, hoe zou dat gaan lopen, eng, ik weet niet waar ik moet lopen, wie zet ik waar en oh, als dat maar goed gaat. Al jaren volgt het zich zelf. Plekjes worden ingevuld en af en toe wordt er nog eens geschoven, maar over het algemeen wijst het zichzelf. Leuke wedstrijden, hele goede opkomst met trainingen. Fanatieke, sociale trainers en leiders die elke week weer wat anders probeerden om het voor de meiden leuk te houden.  Want als er plezier is, komt het voetbal vanzelf. Elke wedstrijd zag je het beter worden en er werd heel stiekum al gesproken over bij de eerste 3 eindigen en zelfs een vermeend kampioenschap kwam een keer ter sprake. Na een aantal goede wedstrijden kwam er toch wel uit dat de derde plaats een prima eindplek ging worden. Een prima plek met goede vooruitzichten in de toekomst.

MVV '27 MD1

MC1:

De tweede fanatieke veelbelovende groep jonge meiden. Vanaf het begin van de competitie werd meteen al de lat heel hoog gelegd en na de eerste wedstrijden was al duidelijk dat ze moesten gaan voor het kampioenschap. Ze liepen samen met twee andere teams ruim boven de andere teams voor. Daar schuilt dan vaak het gevaar en de onderlinge duels waren heel erg aan elkaar gewaagd en de andere wedstrijden zouden het verschil gaan maken. Hoge trainingsopkomst en ook prima begeleiding op de trainingsavonden en wedstrijddagen. Ook het plezier straalde er hiervan af en met de gebruikelijke leeftijd bijbehorende perikelen werd het einde van het seizoen bekroond met de voorlaatste wedstrijd, waarin het kampioenschap werd veilig gesteld. Een hele knappe prestatie en ook een groep voor de toekomst.

MVV '27 MC1

MB1:

De volgende groep meiden is de fijnste groep in elke meidenafdeling. Allemaal stuk voor stuk meiden in de categorie, werk, school, stappen, tentamens, examens en chillen. Dat vraagt goede en strakke begeleiding en in de vorm van een echte teammanager in samenwerking met trainer/leider werd dit voorbeeldig volbracht. Ook de achterban zag dit en alles was eigenlijk prima geregeld, top mannen en meiden. Een goede pittige competitie met elke wedstrijd een minimale uitslag waarbij het alle kanten kon opgaan. Elke week zag je ook dat de trainingen hun vruchten afwierpen. Uitleg is een opgave, maar het uitvoeren op het veld op zaterdag is de beloning. Knap van dit gezellige team om dan in de middenmoot te eindigen. Ook naar volgend jaar de zekerheid dat ze door kunnen gaan en in de nieuwe MA competitie hun plek kunnen gaan zoeken. De nieuwe begeleiders staan al weer klaar voor volgend seizoen, dus dat moet ook weer goed gaan komen.

MVV '27 MB1

VR3:

Het 7-tal dat de weg weer insloeg op prolongatie van het kampioenschap. Een groep meiden van de oudere garde die verder alles zelf regelen binnen de meidenafdeling en binnen MVV ’27. Trainen nauwelijks door werk, maar voetballen wel elke zaterdag en met ruime cijfers. Het kampioenschap was dan misschien geen verrassing maar wel weer een prestatie op zich. Top gedaan meiden en op naar volgend seizoen, waar jullie een geduchtige tegenstander erbij gaan krijgen.

Vr3 1

VR2:

De jeugdige eigenlijk MA maar gewoon VR2 meiden die een prima jaar achter de rug hebben. Leuke pittige tegenstanders en dus ook wedstrijden die zo waren. Meestal tegen drie/vier jaar oudere meiden. Ze hebben zich staande gehouden en in de eindspurt op een prima middenmoot plaats gekomen. Een vriendinnenteam dat al vanaf de MB bij elkaar speelt en af en toe wat jeugdige talentjes erbij krijgt. Elke week ook nog eens klaarstaan voor het VR1 team, dus samenspel speelde hoog tij in deze groepen. Trainingsopkomst ook goed en door de ook prima begeleiding elke week alles heel goed voor elkaar. Ook volgend seizoen zal dit team met enige nieuwe aanwinsten hoge ogen gaan gooien.

MVV '27 VR2

VR1:

Dit had het seizoen moeten worden. Na een goede voorbereiding met alle neuzen de juiste kant op werd er heel goed gestart en in November werd er voorzichtig gesproken over de top drie met misschien een uitschieter naar de eerste plaats. Dat was de voorbode, want het blessurespook meldde zich aan de poort. De ene na de andere blessure meldde zich aan en na de winterstop waren we al blij dat we met behulp van de andere meidengroepen elke week een ander elftal konden neerzetten op het veld. Het ongeluk schuilt dan in een klein hoekje. Toch elke week de fitte meiden collectief op de training en elke zaterdag vechten voor elk punt. In de laatste wedstrijden eiste het zijn tol en we waren voor het eerst blij dat het erop zat. Een toch nog mooie middenmoot plaats was het reusltaat. Voor volgend seizoen is nog niets duidelijk en we hopen op steun van de wat minder jeugdige oudere garde van vroeger om ons een jaar te helpen en anders zullen ook wij in een 7-tal verder gaan voor één seizoen.

MVV '27 VR1

MVV ’27 VR1

Al met al dametjes, trainers/leiders en ouders, bedankt voor het leuke seizoen en op naar volgend seizoen, geniet van jullie welverdiende vakantie en ik hoop jullie allen weer terug te zien op zaterdag 20 augustus voor de welbekende meidenafdelingtrainingsbegindag. Details volgen nog.

Bedankt, Josephine.