Afgelopen zaterdag was alweer de laatste van het seizoen 2015-2016. Inmiddels is het bij MVV ’27 traditie geworden om tijdens deze dag de nodige prijzen uit te reiken aan mensen die het afgelopen jaar in positieve zin zijn opgevallen binnen de vereniging.

Zo werd MVV ’27 A2 uitgeroepen tot “Elftal van het jaar”. Het afgelopen seizoen was voor hen een zeer bewogen jaargang. Niet alleen vanwege het kampioenschap dat zij een paar weken binnensleepte, maar vooral door het overlijden van hun doelman en vriend Thijs Ammerlaan in januari. De manier waarop spelers en staf met dit enorme verlies zijn omgegaan, is zeer bewonderenswaardig. Het verbaasde het aanwezige publiek dan ook niet dat A2 bestempeld werd tot team van het jaar en

familiedag1

Mark Akkerman werd door spreekstalmeester Edwin van Mil uitgeroepen tot speler van het jaar. Hij troefde in deze verkiezing zijn ploeggenoten Lars Kloet en Jordi Lems af. In zijn laatste seizoen in de A-selectie was publiekslieveling Akkerman niet altijd verzekerd van een plekje in de basiself van Peter Broekman. Als hij binnen de lijnen kwam, bracht dit altijd dreiging met zich mee en Mark pikte ook dit seizoen de nodige (fraaie) doelpuntjes weer mee. Vanaf volgend seizoen zal Mark op lager niveau zijn voetbalkunsten gaan vertonen. Daarnaast blijft Mark wel actief binnen de A-selectie als verzorger.

Isabelle Steigenga werd door de MVV-ers gekozen als speelster van het jaar. Isabelle is één van de sterkhouders van MVV ’27 dames 2 en al jaren onderdeel van de damesafdeling van onze vereniging. Isabelle staat met haar inzicht, goede trap en scorend vermogen altijd haar ‘mannetje’ op het middenveld. Bovendien is ze altijd bereid om andere teams te helpen als zij te weinig speelsters hebben.

In de categorie talent van het jaar waren er dit jaar maar liefst twee winnaars. Thijs de Vast (A1) werd onderscheiden als meest veelbelovende MVV-talent van boven de vijftien jaar. Thijs heeft zijn debuut in het eerste elftal inmiddels al gemaakt, wij zijn benieuwd welke stappen deze talentvolle speler volgend jaar zal gaan maken.  Jimmy van der Hoeven viel de primeur ten deel om te worden onderscheiden als eerste ‘talent van het jaar tot en met vijftien jaar’ van MVV ’27. Jimmy kroonde zich afgelopen winter ook al tot winnaar van de oliebollenrace, toen hij het 32 jaar oude baanrecord van Gert-Jan de Lijster verpulverde. Ook op het veld heeft hij zich dit jaar laten zien, wat hem dus de titel talent van het jaar opleverde!

familiedag2

Niels Planken ontvien oorkonde in de categorie “Recreant van het jaar”. Niels raakte dit seizoen opnieuw zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar desondanks was hij iedere zaterdag op de club te vinden om zijn maten van MVV ’27 5 te ondersteunen langs de zijlijn, terwijl hij ook de pupillen van MVV ’27 D1 nog eens onder zijn hoede heeft. Hoewel Niels vanwege zijn blessureleed besloten heeft zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen, zal hij ook volgend seizoen nog vaak de gezelligheid van onze kantine opzoeken.

In de categorie scheidsrechter van het jaar gingen de bloemen dit jaar naar Sjoerd van Woerden. Sjoerd voetbalt al bijna twintig jaar bij MVV ’27 en een paar jaar geleden volgde hij via de club ook een scheidsrechterscursus. Sindsdien fluit hij net als zijn vader Jaap regelmatig zijn wedstrijdjes op de club. Sjoerd is vereerd met de onderscheiding en zal ook volgend jaar zeker weer de nodige wedstrijdjes fluiten!

familiedag3Tot slot was het woord aan voorzitter Michel Voogt, die de eer had om de Rien van Eijmeren-award uit te reiken. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger van MVV ’27. Deze eer viel dit jaar te beurt aan Arie de Jong. Arie maakt na ieder voetbalweekend de kantine en de kleedkamers schoon bij MVV ’27. Daarnaast houdt hij ook nog eens het groen bij op het complex en als het nodig is, klimt Arie ook nog weleens op clubhuis om bladeren en takken van het dak af te vegen. Kortom: een onmisbare schakel die achter de schermen heel veel vuil werk opknapt waar wij als leden allemaal van profiteren. Een zeer terechte winnaar van deze award dus!

Via deze weg wil MVV ’27 alle prijswinnaars nogmaals van harte feliciteren met hun onderscheidingen!