Op het Sportpark Haagsche Dynamiek aan de Mgr. Nolenslaan te Den Haag speelde MVV hedenmiddag hun laatste competitiewedstrijd tegen DUNO. De wedstrijd stond onder leiding van onze Westlandse scheidsrechter dhr. W. Wigleven.

Voorafgaande aan de wedstrijd waren de feiten dat DUNO reeds gedegradeerd was en dat MVV nog een kleine kans maakte op de 3e periode titel.
Op het koude en winderige sportpark werd om 14.30 uur afgetrapt. Veel Maaslandse supporters hadden toch nog de moeite genomen, ondanks het koude en winderige weer, om hun cluppie aan te moedigen. MVV begon goed aan de wedstrijd en lieten direct zien dat zij kwamen voor de overwinning. Gelijk vanaf het begin zette MVV goed druk. DUNO kreeg amper kans om in de buurt te komen van onze keeper Glenn Mostert. In de 7e minuut mocht hij eindelijk de bal een keer voelen dankzij een terugspeelbal. In de 16e minuut leek het eerste doelpunt te vallen voor MVV. Jordi Lems gaf een loepzuivere voorzet op Huib van Barneveldt. Huib schoot deze voorzet keurig in. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat Jordi buitenspel zou hebben gestaan. Even later schoot Leon van Kersbergen de bal net naast het doel na een vrije trap van Harm Voogd. Het eerste doelpunt hing in de lucht.

In de 24e minuut was het dan eindelijk zo ver. Een prachtig doelpunt van onze aanvoerder Roel Nooteboom. Na een afgeslagen aanval mocht MVV een corner nemen. Deze werd door Yennick Berrevoets keurig op het hoofd van Roel gelegd. Een kei haarde kop bal was onhoudbaar voor de keeper. Het mooie was dat men van DUNO nog riep: “Let op die kale” helaas was dit toen al te laat.

Na het eerste doelpunt bleef MVV direct de aanval zoeken. Rick Zwaard had 4 minuten na het eerste doelpunt de 2-0 op zijn schoen na een prachtige voorzet van Huib van Barneveld. Echter Rick schoot de bal net over het doel van DUNO. In de 31e minuut werd MVV geholpen door de verdediger van DUNO met nummer 4. Na een voorzet van Lars Kloet was er een misverstand tussen de keeper en deze verdediger. Kevin kopte de bal in zijn eigen doel voordat de keeper erbij kon. Hierdoor raakte deze speler waarschijnlijk zo gefrustreerd dat hij zich even later niet in kon houden toen hij weer gepasseerd werd door Huib van Barneveldt. Na  een gemene overtreding mocht hij met een  (donker) rode kaart het veld verlaten.

Tot de rust werd er niet meer gescoord ondanks de kansen die MVV toch had. Zodoende werd er een ruststand bereikt van 2-0 voor MVV. Na de rust werd de draad weer opgepakt. Dit resulteerde in de derde minuut van de tweede helft in weer een doelpunt van Roel. Hij stond precies op de juiste plaats na een afvallende bal. Deze schoot hij lekker binnen. MVV bleef het doel van DUNO zoeken ondanks de 3-0 voorsprong. Alleen werd er wat minder secuur gevoetbald. Veel balverlies en onnauwkeurige passes. DUNO kon hier met 10 man niet echt veel tegenover stellen. Men bleef wel voetballen en gingen niet met zijn allen voor het doel hangen. In de 25e minuut van de 2e helft moest Glenn nog een keer in actie komen en doen waarvoor hij in het veld stond. Met een mooie redding voorkwam hij een tegen doelpunt. Kort daarop was het wederom Roel die met een mooie kopbal weer de keeper van DUNO wist te passeren. Het stond dus inmiddels 4-0 voor MVV.

Natuurlijk speelde in het achterhoofd de derde periode mee. Er werd druk op de APP gekeken wat de concurrenten deden. Berkel stond achter bij Naaldwijk. Die Hage stond gelijk bij Houtwijk en Honselersdijk was aan het doelsaldo aan het werken. Die stonden in punten gelijk met MVV maar hadden en iets minder doelsaldo. Honselersdijk stond inmiddels op 6-1 voor tegen Semper. Dus MVV moest door met aanvallen om niet uiteindelijk de eventuele derde periode aan Honselersdijk te verliezen op doelsaldo. MVV bleef aanvallen, kreeg kansen maar maakte ze niet. Uiteindelijk werd de inzet toch beloond. Ook Leon van Kersbergen pakte zijn doelpunt mee. In de 90e minuut scoorde hij met een slim schuivertje de 5-0. De keeper stond op het verkeerde been en kon de inzet van Leon niet keren. Kort daarna was het einde wedstrijd.

Blijkt dat uiteindelijk Berkel met 3-1 verloor bij Naaldwijk. Honselersdijk met 7-1 wint van Semper dus MVV niet voorbij gaat met doelsaldo. Echter de stand Houtwijk tegen Die Hage bleef 1-1 waardoor de derde periode naar Die Hage gaat.
MVV kan terugkijken op een goede wedstrijd en uiteindelijk een 5e plaats op de ranglijst.

Vandaag stonden in het veld voor MVV: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Roel Nooteboom, Laurens van Rooyen, Leon van Kersbergen, Jordi Lems, Huib van Barneveldt, Jesse Zwaard, Harm Voogd en Rick Zwaard.
Ingevallen zijn: Mark Akkerman, Roberto van der Pol en Coen Hordijk.