Tegen Naaldwijk, dat van een nacompetitieplaats weg wilde komen, haalde de ploeg van trainer Peter Broekman uiteindelijk toch een tamelijk gemakkelijke overwinning. Het is inmiddels de vijfde zege op rij én eigenlijk mag dus daarmee gesteld worden dat de Maaslandse formatie dit seizoen ietsepietsie te laat op gang gekomen zijn. De uitslag van het duel gaf de verhouding in het veld goed weer. De verdediging van MVV ’27 stond als een huis en gaf nauwelijks ’n kans weg. In de voorste linie werden een redelijk aantal kansen gecreëerd, zodat aan de binnengehaalde drie punten geen onrecht werd gedaan. Naaldwijk kon er eenvoudigweg te weinig tegenover stellen!

DSC_3783

Voorafgaande aan het duel werden drie afscheid nemende selectiespelers in het zonnetje gezet. Dat deze spelers hun club als een tweede huis beschouwen, blijkt uit het feit dat zij allen komend seizoen een mooie nieuwe functie binnen de vereniging zullen gaan vervullen. Zo zal Stanley Klop trainer/coach worden van het tweede elftal, Dion Dickhoff hierbij een van zijn assistenten en Mark Akkerman zal een opleiding tot masseur gaan volgen en wordt onder toeziend oog van verzorger Egbert van der Worp in het kneedvak begeleid.

Waar de afgelopen weken de temperatuur en de neerslag de mensheid teisterde, was het vandaag de hitte die een sterke invloed op het spelletje had. De 22 acteurs wilde best wel strijden voor een goed resultaat, maar de hoge temperatuur vroeg om een juiste inspanningsdosering. Alleen Harm Voogt leek weinig last te hebben van de omstandigheden, want de rechtervleugelverdediger kwam met grote regelmaat  met bal en al opstormen om zijn voorwaartsen bij te staan. Om het enigszins draaglijk te houden lastte de prima en op rustige wijze leidende arbiter Danny Korbee uit Nieuw Vennep enkele drinkpauzes in.
Beide ploegen kregen wat kansjes, maar de juiste richting kiezen werd een lastiger verhaal. Beide doelmannen konden het eerste bedrijf dan ook zonder al te veel inspanningen afhandelen.

 

De tweede helft bood wat meer spektakel, ook al sprongen beide teams daarbij zeker niet uit de band. Het meeste moest komen van de thuisclub, waar bijvoorbeeld Lourens van Rooijen een doorkopbal van Rick Zwaard naast het doel van doelman Tom Verbakel liet eindigen.

DSC_3837

In de 56e minuut konden de toeschouwers de mooiste aanval van de middag zien. Na ‘n een-tweetje over rechts tussen Harm Voogt en Lourens van Rooijen werd Rick Zwaard gezocht voor de kaats. Zijn tikkie breed gaf Dik Groenewegen de mogelijkheid zijn eerste competitietreffer in het keurkorps aan te tekenen (1-0).
Zeven minuten later volgde een zogenaamde gouden wissel. Met zijn eerste balcontact lifte de voor Huib van Barneveldt ingevallen Mark Akkerman binnen ‘n minuut de bal fraai over de kansloze Tom Verbakel (2-0).

DSC_3863

MVV ’27 kon de wedstrijd nu rustig uitspelen. Naaldwijk was niet bij machte om de stunt van ’n week eerder, tot 3-3 terugkomen na een achterstand van 3-0 tegen koploper Te Werve, te herhalen. Pas in blessuretijd zag Ricardo Siebring kans bij de tweede paal ongehinderd de stand een voor hen draaglijker aanzicht (2-1) te geven. Het was slechts voor de eer, want de ploeg van trainer Gerard van Emmerik schoot er verder weinig mee op.
Doordat Maasdijk, SV Houtwijk en Verburch hun partij verloren, stegen de Maaslanders maar liefs drie plaatsen en vinden zich nu terug op de vijfde plek. Het moet niet gekker worden!

De opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Dik Groenewegen (Jens de Graaf), Huib van Barneveldt (Mark Akkerman), Coen Hordijk, Yennick Berrevoets, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Jessy Zwaard) en Leon van Kersbergen.

stand