Jan Kapteijn is afgelopen maandag aan zijn knie geopereerd. Ondanks twee eerdere operaties bleef Jan last van het gewricht houden en bleek een nieuwe ingreep noodzakelijk. De komende periode zal de ‘Linksbuiten van de Eeuw’ van MVV ’27 dus even rust moeten houden.

Jan Kapteijn is een zeer bekend gezicht binnen onze club, hij is één van de spelers die gekozen is voor het ‘Elftal van de Eeuw’. Daarnaast zullen vele Maaslanders hem ook kennen van de slagerij die hij jarenlang gerund heeft. Na zijn carrière als voetballer is Jan meerdere jaren als jeugdtrainer bij MVV ’27 actief geweest en tegenwoordig is hij regelmatig op zaterdag aanwezig als supporter van ons eerste elftal. Wat weinig mensen weten is dat Jan, samen met Toon van der Sar, verantwoordelijk is voor het krijten van alle lijnen op onze grasvelden. Mannen als Jan en Toon zijn onmisbaar voor MVV ’27 en verdienen daarom op momenten als deze zeker enige extra aandacht.

Afgelopen maandag was alweer de derde keer dat de voormalige linksbuiten aan zijn knie geopereerd is. Jan merkte dat zijn knie steeds vaker ‘op slot’ schoot. Dat ging vergezeld van hevige pijn, die sinds vorige week aan bleef houden. De dokter schreef hem pijnstillers en spierverslappers voor, maar ook dat bleek het probleem niet te kunnen verhelpen. De enige oplossing was een operatie bij het orthopedium in Delft. Deze operatie is afgelopen maandag uitgevoerd en tijdens de ingreep is de meniscus bijgeschaafd. Hopelijk zijn de knieproblemen van Jan hiermee verholpen. Hij zal nu vooral rust moeten houden, iets wat hij best wel lastig lijkt te vinden.

De commissie lief en leed heeft Jan namens de club voorzien van een lekkere fruitmand. Wij hopen dat Jan voorspoedig zal herstellen, want over 14 dagen wil hij alweer met zijn maten naar Rome en daar zal veel gewandeld moeten gaan worden. We gaan er vanuit dat dit helemaal goed zal komen!

 

Historie_mvvelftalvdeeuw