Trainer Peter Broekman gaf voor de wedstrijd aan te gaan stunten tegen koploper Te Werve. Na de wedstrijd wilde hij deze woorden graag nog eens herhalen. Zijn wens kwam uit, hoewel de wedstrijd toch een paar behoorlijke kantelingen kende. Na ’n klein uur leidde zijn ploeg met 3-0, maar de Rijswijkse formatie gaf vervolgens even gas en had in minder dan vijftien minuten de score gelijkgetrokken. MVV ’27 leek alsnog de zege mis te lopen, maar in blessuretijd wist Roel Nooteboom de wedstrijd in Maaslands voordeel te beslissen. Kortom, er gebeurde genoeg deze middag en de toeschouwers hoefden zich dan ook geen moment te vervelen.

Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Coen Hordijk en de geschorste Yennick Berrevoets pakte de thuisploeg de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal met veel energie en concentratie op. De zenuwen leken vandaag aanzienlijk beter onder controle dan ’n week eerder in het zespuntenduel tegen DSVP.
Al in de 8e minuut kon de Maaslandse aanhang juichen. Uit een corner van Lourens van Rooijen kopte Jeffrey Wupkes via de rug van een Te Werve-speler de bal buiten bereik van doelman Boris van der Heijden binnen (1-0).
Een vroege opsteker in een wedstrijd waar de bezoekers met regelmaat lieten zien terecht de ranglijst aan te voeren. Onder leiding van spelmaker Kaz van Oostrum Soede oogde iedere aanval van Te Werve gevaarlijk. Daarbij moet wel direct gesteld worden dat MVV ’27 niet of nauwelijks kansen weg gaf.

MVV27 - TE WERVE_09 april 2016_053

Qua mogelijkheden kwamen de gastheren zelfs dichter bij het vijandelijke doel dan Te Werve. Zo kopte tegen het einde van het eerste bedrijf de nagenoeg vrijgelaten Jeffrey Wupkes de bal uit een hoekschop van Jordi Lems naast het doel. Het had MVV ’27 op dat moment nog wat meer rust kunnen geven!
Dat Te Werve na de wisseling van helften de schade zo snel mogelijk wilde herstellen was logisch, maar verder dan een eenvoudig te verwerken kopbal van Adil Khouakhi kwam men voorlopig niet.
Het was MVV ’27 dat in de 54e minuut de score verder opvoerde. Leon van Kersbergen stuurde langs de rechter zijlijn Rick Zwaard op avontuur en zijn voorzet werd hard binnen gekogeld door Huib van Barneveldt (2-0). Weer enkele minuten later was het weer raak. Nu was het Huib van Barneveldt die voorgaf en via de binnenkant van de paal frommelde Lourens van Rooijen zijn tiende treffer van het seizoen binnen (3-0).

MVV27 - TE WERVE_09 april 2016_152

Wat een ongekende weelde voor MVV ’27, maar men kon het zich niet veroorloven om rustig achterover te leunen. Daar was Te Werve een te goede tegenstander voor en een 100% concentratie bleef ‘n eerste prioriteit.
Te Werve kwam desondanks weer volledig in de wedstrijd én dat in een tijdbestek van twaalf minuten. Aanvoerder Zakarya Faloun werd in de 66e minuut listig aangespeeld en Roel Nooteboom, die even eerder in de wedstrijd al een gele kaart had ontvangen, kon weinig anders doen dan hem te laten lopen en zag zijn tegenstander beheerst binnenschieten (3-1).
Acht minuten later zette Kaz van Oostrum Soede zich achter een vrije trap en joeg deze met veel effect fraai naar de verre kruising (3-2). Weer vier minuten later was het de topscorer van poule 3B Lovette Felicia die de gelijkmaker op het bord zette (3-3). Bij die laatste treffer werd het zicht van doelman Glenn Mostert volledig ontnomen door de vele spelers voor zijn neus.

MVV27 - TE WERVE_09 april 2016_139

Door het vele gemekker van beide zijden liet de prima fluitende arbiter Ricardo Ditz tussen de bedrijven door de acteurs op het veld eenmaal luidkeels weten dat hij daar genoeg van had en vervolgens werd er weer wat meer aandacht aan het voetballen gegeven. Desondanks toonde de leidsman dit duel negenmaal de gele kaart, waarvan viermaal aan MVV ’27 (Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Roel Nooteboom en Harm Voogt).
De opdoffer aan Maaslandse kant was hard aangekomen en de hoop dat er dan toch nog minimaal één punt aan het duel overgehouden zou worden overheerste op dat moment.
Ondanks de vrees voor het offensief van Te Werve en mogelijk nog een tegentreffer kreeg MVV ’27 toch weer de betere kansen. Zo kopte Rick Zwaard de bal net over de lat en zag invaller Mark Akkerman zijn lob stijlvol tot hoekschop verwerkt worden door doelman Boris van der Heijden.
Inmiddels brak de blessuretijd aan en leek de wedstrijd uit te komen op een puntendeling. MVV ’27 kreeg namens Lourens van Rooijen nog eenmaal ‘n hoekschop te nemen en de beslissende eindtik van Roel Nooteboom was de reden voor een vreugdeëxplosie aan Maaslandse kant (4-3).

MVV27 - TE WERVE_09 april 2016_270

Met de tweede achtereenvolgende overwinning heeft MVV ’27 op een prima wijze de veiligstelling in gang gezet. Over twee weken zal men dit verder kunnen uitvoeren wanneer een bezoek gebracht wordt aan TAC ’90.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Kevin Bouter, Jeffrey Wupkes, Huib van Barneveldt (Mark Akkerman), Lars Kloet, Jordi Lems (Dik Groenewegen), Lourens van Rooijen, Leon van Kersbergen (Jessy Zwaard) en Rick Zwaard.

stand