Gilbert Remeeus en Hans Zwaard zijn benoemd tot Leden van Verdienste van MVV ’27. Gisteren kregen zij door burgemeester Arnoud Rodenburg de bijbehorende spelden uitgereikt. Gilbert en Hans hebben aan de basis van de G-afdeling van MVV ’27 gestaan, maar hebben zich daarnaast ook op vele andere gebieden voor de club ingezet.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden Gilbert Remeeus en Hans Zwaard al benoemd tot Leden van Verdienste, maar omdat de bijbehorende spelden destijds nog niet voorhanden waren werd er nog gezocht naar een datum om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Gisteren was het dan zover en ontvingen zij de spelden uit handen van burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland. Gilbert en Hans hebben zich de afgelopen jaren vooral ingezet voor de G-afdeling van MVV ’27. Beiden hebben aan de wieg van het G-voetbal gestaan en zijn daarna zes jaar lang als trainers en coördinatoren bij deze afdeling betrokken geweest. Dat dit door de voetballers gewaardeerd werd blijkt wel uit de vele spelers die bij het uitreiken van de speldjes aanwezig waren.

Beide jubilarissen hebben zich naast de inspanningen voor de G-afdeling op meerdere manieren ingezet voor de club. Zo heeft Gilbert meerdere jaren in het eerste elftal van MVV ’27 gespeeld. In zijn dankwoord vertelde voorzitter Michel Voogt dat hij zich nog goed kon herinneren dat Gilbert een pijlsnelle buitenspeler was. Na zijn afscheid als actief voetballer kwam Gilbert later terug bij MVV ’27 als trainer bij de damesafdeling, in een periode dat het deze afdeling niet voor de wind ging. In zijn periode als trainer en coördinator heeft Gilbert ervoor gezorgd dat de damesafdeling nieuw leven in werd geblazen en dat er op zeer behoorlijk niveau gevoetbald werd.

Hans Zwaard is bij MVV ’27 jarenlang actief geweest als leider en trainer van diverse jeugdelftallen. Daarnaast is Hans lange tijd actief geweest als scheids- en grensrechter, zowel bij MVV ’27 als bij de KNVB. In 2011 is Hans één van de initiatiefnemers geweest voor een scheidsrechterscursus waardoor MVV ’27 in één klap 18 gediplomeerde scheidsrechters rijker was. Tegenwoordig is Hans nog steeds betrokken bij de scheidsrechters van MVV ’27. Nadat Hans zijn speldje in ontvangst genomen had kon hij zich direct gaan omkleden om de vlag te hanteren tijdens de wedstrijd van MVV ’27 1.

MVV ’27 is trots op deze vrijwilligers en wil hen bedanken voor de jarenlange inzet!

 

Foto HansFoto Gilbert