Een maand of 14 geleden kreeg Niels Planken een nieuwe kruisband aangemeten. Na een flinke periode van revalideren was de medewerker van Sportcentrum Life, wat een van onze vele sponsoren is, weer gaan voetballen. Dat leek eigenlijk gewoon goed te gaan. Hij maakte zijn minuten in MVV ’27 5 en daarnaast speelde hij ook zijn wedstrijden in de zaal. Helaas ging het enkele weken geleden weer mis tijdens een zaalvoetbalwedstrijd. Niels zijn tegenstander raakte hem in zijn knieholte. Dit zorgde ervoor dat Niels door zijn knie zakte. Hoewel Niels hoopte dat het ‘wel mee zou vallen’ bleek later toch dat zijn (nieuw geplaatste) kruisband wederom was afgescheurd.

Op 1 april moest de trainer van MVV ’27 D1 zich melden in het ziekenhuis. Daar onderging hij een vooroperatie. Tijdens deze operatie hebben ze een stukje meniscus gerepareerd en de holte in het bot (waar straks de nieuwe kruisband in vastgemaakt moet worden) opgevuld met donorbot. Dit moet nu drie maanden uitharden. Hierna kan er weer een nieuwe holte gemaakt worden waarin de nieuwe kruisband zal worden vastgemaakt. De komende zes weken zal Niels weer met krukken moeten lopen. Wij hebben echter flink ons best moeten doen om hem te voorzien van een fruitmand, want Niels heeft een andere manier bedacht om zich te kunnen verplaatsen door het dorp: Een scootmobiel! Mocht u hem een deze dagen voorbij zien scheuren, vergeet dan niet even naar hem te zwaaien.