Hoewel de overwinning op de Hoekenezen van HVC ’10 ietwat lastig tot stand kwam, bleven de drie punten afgelopen zaterdag ‘gewoon’ in Maasland. De tweede plaats op de ranglijst werd hiermee gehandhaafd.

Koploper Capelle won eveneens en kan in de volgende speelronde het kampioenschap binnenhalen. Den Hoorn (de eerste achtervolger van MVV ’27) verloor echter de burenruzie van Schipluiden, zodat MVV ’27 A1, met nog vier speelronden te gaan, nacompetitie heeft veiliggesteld. Afzonderlijk kunnen Den Hoorn (nu nr. 4) en Victoria ‘04 (nr. 3) MVV ‘27 weliswaar nog achterhalen op de ranglijst. Deze twee teams treffen elkaar echter nog, zodat tenminste één van hen onder MVV ’27 blijft. Plaats drie en nacompetitie zijn dus al zeker, maar uiteraard gaat ‘de A1’ voor de tweede plaats. Hiervoor moeten zij in de resterende wedstrijden nog minimaal één keer winnen.

Wel kan MVV ‘27 A1 zich in de komende wedstrijden al gaan focussen op de nacompetitie met als prijs promotie naar de Hoofdklasse.