Ruim zestig spelers trapten afgelopen vrijdag het vrijdagavondvoetbal af. Een mix van hoofdzakelijk huidige leden en oud-leden beleefden drie succesvolle helften.

Zes gevarieerde teams gingen de strijd met elkaar aan. Het jongste team luistert naar de naam Chelsea Dagger en bestaat uit spelers uit A2 en A3. Het oudste en niet minder fanatieke team is een mix van spelers uit de veteranen en oud-leden. Dit team bevat bekende MVV-namen zoals Rik Dijkshoorn, René Vijverberg, Walter Willemse, André Vos en Marco de Wilt. Een onderlinge confrontatie tussen het jongste en oudste team eindigde in een 4-1 zege voor de jongelingen.

Twee teams hebben met name veel spelers uit de lagere senioren in de gelederen. Dit zijn MVV 4, met vanzelfsprekend spelers uit het gelijknamige zaterdagteam. Het team met de naam ‘De schillenwinkel? Daar komen we zelden’ herbergt spelers als Edwin van Mil, Rik Popiolek, Wietse Pellikaan en Pieter van Rijs.

De twee laatste teams bevatten onder meer veel spelers die een aantal jaren geleden deel uitmaakten van de A- en B-selecties van MVV ’27. Zo bestaat Cachaceiros 2 uit Ruud Vermeulen, Bob van de Gaag, Wouter Jansen en Rogier van der Kraan. Het team FC Zooitje heeft spelers als de gebroeders Fa (Renato, Silvano en Roberto), de gebroeders Vermeulen (Carlo en Vincent) en Johan Haaring in de gelederen.

Fanatiek en intensief
De wedstrijden die de zes teams vrijdag speelden waren fanatiek en intensiever dan velen vooraf hadden verwacht. Twee wedstrijden van een half uur waren met name voor enkele spelers met minder wedstrijdritme een pittige opgave. Enkele strompelende spelers in de kantine waren het gevolg. Desondanks was de stemming tijdens de sfeervolle derde helft in de kantine uiterst positief. De opzet van het vrijdagavondvoetbal, de intensieve wedstrijdjes, de tegenstanders en de gezelligheid zorgen voor veel enthousiasme onder de deelnemers en organisatoren.

Aanmelden nog mogelijk
Afgelopen vrijdag was de eerste avond van negen speelrondes. Vanaf nu zijn de speelrondes iedere laatste vrijdag van de maand. De vrijdagavondcompetitie heeft een flexibele opzet, waardoor gedurende het seizoen nieuwe teams kunnen instromen.

Vrijdagavondvoetbal bij MVV ’27 is voor zowel huidige leden, oud-leden, niet-leden als bedrijven (ook bedrijven zonder sponsorcontract kunnen deelnemen). De minimale leeftijd van deelnemers is 18 jaar. Zowel mannen als dames zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden. Ook gemixte teams behoren tot de mogelijkheden. Inschrijven kan per team. De introductieprijs voor dit seizoen bedraagt voor ieder team 350 euro. Aanmelden van jouw team kan via deze link. Voor vragen en contact kun je terecht op vrijdagavondvoetbal@mvv27.nl.

Foto’s van de eerste speelronde vind je in dit fotoalbum op Facebook.