Eindelijk was er weer een overwinning voor de mannen van Peter Broekman, maar wat ging het moeizaam. De toeschouwers zagen twee teams die onderin bungelen en met veel inzet probeerden een goed resultaat te halen. De zenuwen gierden door 22 kelen en dat was aan het spelbeeld te zien. Dat je in deze situatie geen spektakel hoeft te verwachten is duidelijk, maar de acteurs maakten er soms wel een potje van. De neutrale toeschouwer had waarschijnlijk na vijf minuten al afgehaakt.

Het eerste kwartier van het duel ontpopte MVV ’27 zich tot het iets beter acterende team, maar verder dan een hard schot van Lars Kloet, dat naast de linkerpaal over de doellijn ging, kwam men niet.
De thuisploeg kroop vervolgens wat meer uit haar schulp en kwam met hun gevaarlijke spits Hosan Hussaini wat vaker in de buurt van het Maaslandse doel. De genoemde speler kroop door een strakke pass in de 23e minuut voor zijn tegenstander Jordi Lems en schoof de bal beheerst binnen bij de verre paal (1-0).
Een tegenvaller van jewelste voor de Maaslanders die zelf het doel maar moeilijk weten te vinden. Toch kwam er de verdiende gelijkmaker. De klok wees minuut 37 aan toen Yennick Berrevoets na een lange kaatssessie Lourens van Rooijen vond die via keeper Tom Bénard binnenschoot (1-1).
MVV ’27 beleefde vervolgens een goede periode tot aan de rust. Lars Kloet vuurde nog eens hard op het doel, maar nu kon de DSVP-doelman redding brengen.  Bij een hoekschop van Yennick Berrevoets bracht Roel Nooteboom de bal koppend terug op Jeffrey Wupkes die zijn kopbal stijlvol gekeerd zag worden door de keeper.

De lijn van die laatste minuten voor de theepauze werd in het tweede bedrijf doorgetrokken. Mark Akkerman trok de bal in de 47e minuut voor en Jessy Zwaard tekende koppend de 1-2 aan.
Na deze treffer leek het ‘beste’ er bij de Maaslanders vanaf te zijn en men moest nog zo’n lange tijd aan de bak. DSVP moest natuurlijk wel komen en deed dat ook.
Hosan Hussaini gaf zijn geheel vrijstaande teamgenoot Tobias Philipp een grote kans. Hij kreeg zijn schot liggend nog wel langs Glenn Mostert, maar niet tussen de palen. Remco Pruysers schoot de bal even later hard over de kruising.
Op genoemde kansen na was het spel eigenlijk niet om aan te zien. DSVP kon niet beter en MVV ’27 probeerde uit alle macht de bal uit de eigen defensie weg te houden. Tergend langzaam liet de klok de tijd verstrekken.

In blessuretijd had MVV ’27 Rick Zwaard de stand nog een beter aanzien kunnen geven. Lourens van Rooijen zette hem vrij voor het doel dat uiteindelijk van dichtbij te hoog werd gekozen. Ach, het paste wel bij deze wedstrijd!
Met (weer) wat grijze haren erbij, konden de Maaslandse toeschouwers uiteindelijk lachend huiswaarts. De broodnodige overwinning was binnengehaald en dat was het enige dat vandaag telde.

Opstelling: Glenn Mostert, Jordi Lems (Harm Voogt), Roel Nooteboom, Kevin Bouter, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Yennick Berrevoets, Rick Zwaard, Mark Akkerman (Dik Groenewegen), Jessy Zwaard (Leon van Kersbergen) en Lourens van Rooijen.