Westlands Kampioenschap voor F-pupillen 2016

Hoofdsponsor:  Grondwerkbedrijf Westland

Op Tweede Paasdag vond bij MVV’27 het traditionele Westlands Kampioenschap plaats. Al voor de 24ste speelden de F-pupillen van 16 clubs uit de regio om de felbegeerde Westland Cup. En al 24 jaar wordt dit spektakel mogelijk gemaakt door sponsor Grondbedrijf Westland. Onze grote dank daarvoor!

Westlands Kampioenschap F-pupillen_28 maart 2016_197

VELO winnaar Westland Kampioenschap F-pupillen

De eerste spelertjes meldden zich al voor dag en dauw aan de tafel van de toernooicommissie. Een toernooi organiseren voor F-spelers is een groot genoegen, het enthousiasme spat eraf en de belangstelling van ouders en andere familieleden is groot. De serie korte wedstrijden van 10 minuten zorgen voor fanatieke duels zonder lange wachttijden tussendoor. Al jaren een succesvol concept. Zelfs de straffe wind van vandaag kon hierbij geen roet in het eten gooien.

De vorige editie werd gewonnen door de mannen uit Den Hoorn. Deze keer moesten ze genoegen nemen met een zevende plaats. Opvallende prestaties deze keer door het team van KMD. De eerste poulewedstrijden werden gewonnen en ze eindigden uiteindelijk op een prima 3e plaats. Onze eigen MVV’27 jongens eindigden na wisselende resultaten op de 12e plek. Aan het aantal spekkies en paaseieren heeft het in ieder geval niet gelegen…

De finale ging tussen Lyra en Velo. Laatstgenoemde nam in deze finale een 2-0 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Velo nam dus vol trots de grote beker in ontvangst. Namens de organisatie hartelijk gefeliciteerd!

Zonder de inzet van vrijwilligers is het organiseren van een toernooi niet mogelijk. Kantine- en keukenpersoneel, scheidsrechters, EHBO, fotograaf en degenen die hand- en spandiensten hebben verleend: fantastisch gedaan!

Voor iedereen die het nog eens wil terugkijken en beleven zijn de foto’s hier te vinden.

Tot de volgende editie!

De einduitslag Westlands Kampioenschap 2016:

 1. Velo
 2. Lyra
 3. KMD
 4. Verburch
 5. Monster
 6. ‘s Gravenzande
 7. Den Hoorn
 8. Honselersdijk
 9. Westlandia
 10. Maasdijk
 11. VDL
 12. MVV ’27
 13. Schipluiden
 14. Naaldwijk
 15. Quintus
 16. HVC ’10