Het bekeravontuur voor MVV ’27 zit er na zeven overwinningen op rij voor dit seizoen op. Na de nederlaag bij het Rotterdamse VVOR rest alleen nog de competitie en daar zal men nog alle aandacht aan moeten geven. Zes finales staan hier nog op het programma.

MVV ’27 kon het zichzelf aanrekenen dat de inhaalactie in de tweede helft, ondanks een kortstondige wederopstanding, een haast onmogelijke opdracht werd. In de eerste helft liet de defensie zoveel steken vallen dat er bij de rust al een 3-0 achterstand op het bord stond. Keuzen pakten meer dan eens verkeerd uit. En dat terwijl de Maaslanders zeker niet onderdeden voor de thuisclub qua veldoverwicht.

Trainer Peter Broekman moest door een ietwat onduidelijk verstrekte rode kaart,  ’n week eerder tegen Verburch, achter de afrastering plaats nemen. Hij had geenrood kartonnetje voor zijn ogen gezien, maar zag zijn naam met rode kaart was wel op het wedstrijdformulier genoteerd.

Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen voor de twee dagen eerder overleden Johan Cruijff, een persoon waar velen met plezier aan terug zullen denken.
MVV ’27 kwam uitstekend uit de startblokken, want al in de 4e minuut kopte Yennick Berrevoets net naast het VVOR-doel. Genoemde speler, de beste man van MVV ’27 vandaag, stuurde minuten later Leon van Kersbergen op links weg en diens voorzet werd op een haar na gemist door Lourens van Rooijen. Met een kwartier op de klok zag Leon van Kersbergen zijn harde schot net over de lat gaan. Het zag er veelbelovend uit, maar MVV ’27 leerde het tegendeel kennen.

VVOR-aanvaller Joey Kars werd gelanceerd en MVV ’27-doelman Bart den Broeder twijfelde over het uitkomen. In het onderlinge duel ’n seconde later was de Maaslander kansloos tegen diens schuiver (1-0).
Vervolgens ging het snel. Bij een hoekschop, vijf minuten later, van diezelfde Joey Kars greep de Maaslandse defensie niet tijdig in en mocht John Gonsalves vrijwel ongehinderd uithalen (2-0).
Tegen de theepauze werd Joey Kars namens de thuisclub weer in de diepte aangespeeld. De nu wel uitkomende Maaslandse goalie had meer oog voor de man dan voor de bal met als resultaat dat scheidsrechter Voogt de bal zonder enige twijfel op de stip liet leggen. Het slachtoffer had geen moeite om de stand vervolgens naar 3-0 te tillen. Het duel leek hiermee voor de pauze al beslist.

Het sierde MVV ’27 dat het na de rust alsnog probeerde het een en ander te forceren. De pogingen van zowel Jessy als neef Rick Zwaard waren weliswaar eenvoudige prooien voor VVOR-doelman Stephan Smalheer, maar bij de poging van Yennick Berrevoets mocht hij zijn handen dichtknijpen dat hij net de verkeerde kant van de paal koos.
Eindelijk in de 66e minuut was er de beloning. Uit een vrije trap van Yennick Berrevoets vond Lourens van Rooijen een gaatje (3-1).

Drie minuten later werd de stand voor de Maaslanders weer iets gunstiger. Een voorzet van Yennick Berrevoets werd door Jessy Zwaard op de lat gekopt en vervolgens door Rick Zwaard met links bij de verre paal binnen geschoten (3-2).
De Maaslandse supporters gingen er nog eens voor zitten, want wat was er vanmiddag uiteindelijk nog meer mogelijk. Met invaller Mark Akkerman kwam er in de voorste linie nog wat meer dreiging bij en het vertrouwen van MVV ’27 groeide met de minuut. Jessy Zwaard gaf een bal koppend de juiste richting mee, waarna Lourens van Rooijen schietend de buitenkant van de verste paal beroerde.

VVOR wist het ook niet meer en zag tot opluchting Rick Zwaard van dichtbij een voorzet van Mark Akkerman over schoot. En ook een schot van Yennick Berrevoets vloog hard over de lat. Kortom, voldoende kansen werden gecreëerd. Echter de gelijkmakende treffer kwam er uiteindelijk niet, waarmee De Rotterdammers met de schrik vrijkwamen. Zij mogen zich nu gaan opmaken voor de eindstrijd van dit bekertoernooi in een duel tegen Nieuwenhoorn.

En MVV ’27 …. dat zal zich vanaf nu 100% kunnen richten op het restant van de competitie met als eerste uitdaging komende zaterdag het duel bij DSVP. Op basis van wat het team in de tweede helft toonde, moet er in Pijnacker een goed resultaat mogelijk zijn.

Opstelling: Bart den Broeder, Jordi Lems, Kevin Bouter, Dik Groenewegen, Harm Voogt, Coen Hordijk (Mark Akkerman), Yennick Berrevoets Sem Maaswinkel (Jessy Zwaard), Leon van Kersbergen, Rick Zwaard en Lourens van Rooijen (Huib van Barneveldt).