sparta uitgelicht

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de wedstrijd Sparta – Fortuna Sittard in de stond op het programma en dat was voor MVV ’27 en sponsor Bouhuisen Groep niet zomaar een wedstrijdje in de Jupiler League. Dankzij Bouhuisen kreeg deze wedstrijd voor MVV ’27 namelijk een speciaal tintje, in het bijzonder voor de vrienden van MVV’27 en de spelers van MVV ’27 D2 en E4. Een kort verslag van deze mooie dag.

MoniqueHet is vrijdagmiddag 18 maart kwart voor vier ‘s middags. Een grote tourbus arriveert op de parkeerplaats van Sportpark De Commandeur en de spelers van MVV ’27 D2 kunnen niet wachten totdat zij de bus kunnen betreden. Als er iemand uitgekeken heeft naar deze dag, dan zijn het wel de pupillen van onze D2. Zij zijn namelijk uitgenodigd om in het voorprogramma van het grote Sparta een wedstrijd te spelen tegen de landelijke jeugd van Sparta onder 10 jaar. En dat in het befaamde stadion van de Rotterdamse volksclub uit Spangen: Het Kasteel, wie heeft er niet van gedroomd als jongetje? Als ook alle twintig uitgenodigde sponsoren en fotografe Marja van Trigt een plekje in de bus hebben gevonden, kan de reis naar Rotterdam worden aangevangen. Gastvrouw Monique Bouhuisen heet alle gasten in de bus van harte welkom en wenst iedereen een fantastische avond toe.

Als de bus een kleine twintig minuutjesbuffet later parkeert voor de poorten van het Kasteel stapt iedereen uit en worden de gasten begeleid naar de ingang van het stadion. De spanning is nu toch wel enigszins van de gezichten van de jonge MVV-ers af te lezen. Terwijl zij zich voorbereiden op hun wedstrijd, genieten de vrienden van MVV ’27 van een uitgebreid buffet in ‘De Bosselaer, dat prima verzorgd is door Bouhuisen.  Na dit buffet trekken ook de Vrienden van MVV ’27 weer naar buiten, want ook zij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de prestaties van MVV ’27 D2 tegen de talenten van Sparta Rotterdam. Al snel blijkt dat trainers Harm Voogt en Alex van der Meer en hun manschappen zich prima hebben voorbereid op dit affiche. De kleine Rotterdamse balkunstenaars weten maar weinig ruimte te vinden tussen de Maaslandse linies en als ze al een gaatje weten te vinden worden ze  gestuit door de fysiek sterke mandekkers van MVV ’27, die toch helemaal niet onder de indruk lijken van de tegenstander en het stadion! Na 20 minuten sluipt er dan toch een slinkse Spartaan door de defensie van D2 en hij weet het net te vinden: 1-0. Voor rust weten de handige Rotterdammertjes het net nog twee maal te vinden wat resulteert in een 3-0 ruststand. Na rust wordt het klasseverschil verder uitgedrukt en uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 6-0 overwinning voor Sparta. Ondanks de nederlaag hoeven de jongens van D2 zich zeker niet te schamen, want zij hebben zich absoluut kranig verweerd tegen de toptalenten van Sparta. Snel nog wat teamfoto’s in het Kasteel maken en daarna worden de jongens door Sparta nog getrakteerd op broodjes en limonade. Daarna klimmen de mannen van D2 de Kasteeltribune op om te kijken of Sparta en Fortuna Sittard er net zo’n mooi schouwspel van kunnen maken als zij zelf.

D2

Ondertussen is de sfeer in de businessbox van Bouhuisen ook uitstekend. Onder het genot van een hapje en een drankje praten de sponsoren van onze club in de box bij met elkaar en natuurlijk wordt ook het onderwerp voetbal uitgebreid besproken. Ook met oud-Spartaan Danny Koevermans, die een halfuur voor de aftrap in de box verschijnt om de opstellingen voor te lezen en tekst en uitleg te geven over de keuzes van hoofdtrainer Alex Pastoor van Sparta. Ook mogen alle aanwezigen nog een voorspelling doen van de uitslag van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard en weten we na afloop dus wie de echte kenners onder onze sponsoren zijn.

De tribunes stromen inmiddels al aardig vol en de sfeer begint er al goed in te komen bij de trotse supporters van de koploper van de Jupiler League. Onder de tribuneklanten bevinden zich dan ook maar liefst 200 MVV-ers, die gebruik hebben gemaakt van de aanbieding van Bouhuisen en MVV ’27. Voor slechts 5 euro kochten zij een kaartje, die ook nog eens gesponsord waren door de Bouhuisen Groep. Dit betekent dat de totale opbrengst van de kaartverkoop rechtstreeks  naar de clubkas van MVV ’27 vloeit.

E4

Vlak voor de wedstrijd valt op dat er nog elf lege stoeltjes in het vak zijn te vinden, hoewel de kaarten toch allemaal binnen enkele dagen waren uitverkocht. Dat klopt, dit zijn namelijk de plaatsen die gereserveerd zijn voor de spelers van MVV ’27 E4. Voordat zij hun stoeltjes zullen betreden, hebben zij echter nog een andere belangrijke taak te verrichten. Zij mogen namelijk het aan de hand van de spelers van Sparta 1 het veld betreden. Onder luid gejuich van duizenden Sparta-supporters komen de jongens vlak voor acht uur het stadion inlopen. Wat een ervaring, ook zij zullen deze dag niet snel vergeten. Nog even op de foto met ‘Sparta Piet’ en dan snel naar hun plek, want de wedstrijd is inmiddels al begonnen. Als de wedstrijd 24 minuten oud is, weet Sparta de score te openen: 1-0 en het stadion ontploft. Sparta krijgt veel kansen om de voorsprong uit te breiden maar Fortuna-doelman Kaya blijkt keer op keer een sta-in-de-weg. Pas ver in de tweede helft weet Fortuna pas voor het eerst aan aanvallen toe te komen en tot overmaat van ramp vinden zij direct het net: 1-1. In de slotfase blijft Sparta aandringen op de winnende treffer, maar de Limburgse doelman Kaya capituleert niet en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

publiek

Ondanks het puntverlies van Sparta kijkt MVV ’27 toch terug op een fantastische avond in het Sparta-stadion. Zowel in de box van Bouhuisen als op de tribune heerste een fantastische sfeer en de jongens van D2 en E4 beleefden hun droom op het veld van het mooie Kasteel-stadion. Uiteraard zijn wij Alexander en Monique Bouhuisen van de Bouhuisen Groep heel veel dank verschuldigd voor het mogelijk maken en het organiseren van dit prachtige evenement! Namens de spelers van D2, E4, de meegereisde vrienden en de supporters op de tribune wil MVV ’27 vanaf deze plaats dan ook graag nog eens haar dank uitspreken richting de Bouhuisen Groep! Ook Marja van Trigt verdient een bedankje voor het maken van foto’s op en rond het stadion tijdens deze dag.

Voor meer foto’s van deze dag verwijzen wij je graag naar het album op onze Facebook-pagina!

bouhuisen-groep