Tegen het einde van de wedstrijd leek MVV ’27, net als ’n week eerder, af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Echter arbiter Colenbrander zag toen iets wat de omstanders niet zagen. Kevin Bouter wilde de bal uit het eigen strafschopgebied wegtrappen, terwijl een Verburch-aanvaller liggend de bal wilde blokkeren. De scheidsrechter zag ergens tijdens de scrimmage een overtreding. Onder heftige protesten van de verbijsterde MVV ’27 en prettig verraste Verburch-spelers werd er naar de stip gewezen. Melvin van der Zeijden liet zich deze kans niet ontnemen en schonk zijn ploeg de drie punten (1-0).

Beide ploegen hadden overigens de grootste moeite er een leuke wedstrijd van te maken. De belangen waren groot en de zenuwen mogelijk nog groter. Risico’s werden grotendeels vermeden, waardoor er een weinig spectaculair duel ontstond.

MVV ’27 startte met  iets meer aanvallende bedoelingen dan de thuisploeg. Desondanks kwamen de Maaslanders weinig in de buurt van het Poeldijkse doel. Een kopbal van Lourens van Rooijen eindigde zo’n drie meter naast de paal.

Een betere mogelijkheid ontstond na een afgemeten pass van Mark Akkerman. Rick Zwaard kreeg de bal mee in de loop en zijn schot kon ten koste van een hoekschop gekeerd worden door keeper Boy Zuijderwijk.

In het tweede bedrijf nam MVV ’27 meer risico, want met een gelijkspel zou men weinig opschieten. Veel was men op de helft van Verburch te vinden, maar de juiste eindpass ontbrak. Kansen bleven schaars. Alleen Dik Groenewegen kreeg de kans de Verburch-doelman te testen na prima aangeven door Rick Zwaard.

Hoewel de thuisclub de onderliggende partij was, kon men wel meer kansen noteren. Zo ketste een indraaiende hoekschop van Sven van der Meer via de vingertoppen van doelman Glenn Mostert tegen de achterste paal. Diezelfde Glenn Mostert keerde in de 88e minuut op knappe wijze een schot van Melvin van der Zeijden die listig de buitenspelval ontweek.

De wedstrijd kabbelde naar het einde, maar toch kwam er alsnog de beslissing. Scheidsrechter Colenbrander had zoals aangegeven als enige iets waargenomen en liet de bal op de stip leggen. Tegen het strak geplaatste schot was Melvin van der Zeijden was Glenn Mostert kansloos (1-0).

Met de nodige frustraties wilde men na afloop de scheidsrechter om een toelichting vragen, maar dat maakte de stemming er sowieso niet beter op. Het bleef vaag.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Kevin Bouter, Jordi Lems, Dik Groenewegen, Leon van Kersbergen (Jeffrey Wupkes), Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Mark Akkerman (Jessy Zwaard).

stand