Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werd hedenmiddag op het  sportpark “De Commandeur” de wedstrijd MVV tegen Berkel gevoetbald.  Veel mensen hadden de moeite genomen om hun cluppie aan te komen moedigen. Vooraf was er de vraag hoe trainer Peter Broekman zijn elftal zou samenstellen. Van drie basisspelers stond vooraf vast dat deze vanmiddag niet zouden spelen. Lars Kloet en Yennick Berrevoets waren geschorst vanwege kaarten. Roel Nooteboom heeft vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen Die Haghe het veld geblesseerd verlaten en is nog steeds niet voetbalfit. Hun plaatsen werden opgevuld door Kevin Bouter,  Sem Maaswinkel en Dick Groenewegen.

MVV begon de wedstrijd met veel inzet en geconcentreerd voetbal.  Er werd door het elftal van MVV leuk gevoetbald wat in de 5e minuut al resulteerde in de eerste kans voor MVV.  Een voorzet van Mark Akkerman werd door Harm voogd net naast gekopt.  MVV had direct de smaak te pakken en bleef druk zetten op het doel van Berkel. In de 7e minuut volgde er een prachtige voorzet van links van de voet van Mark Akkerman. Deze voorzet werd door Laurens van Rooyen heerlijk op zijn pantoffel genomen. Helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de pal. Maar dat was de tweede kans al binnen 7 minuten. MVV begon dus lekker fel. In de 14e en 16e minuut kreeg Rick Zwaard twee kansen om de score te openen. Zijn beide inzetten konden ternauwernood  gekeerd worden door de keeper van Berkel.  In de 20e minuut  was er de eerste en enige kans in de hele wedstrijd voor Berkel.  De speler van Berkel kwam alleen voor de keeper. Gelukkig liep de speler van Berkel harder dan de bal waardoor hij  de bal tegen zijn  hiel kreeg en de kans verloren ging. De rest van de eerste helft waren er nog 2 kansen voor MVV, waarvan de laatste in de 39e minuut een bal op de lat was. Dit was een mooie lob van Jeffrey Wubkes.

In de tweede helft ging MVV door met waar zij tot aan de rust gebleven waren. MVV had gewoon het betere van het spel.  In de 61e minuut is er de eerste kans voor MVV in de tweede helft. Dit was een kopbal van Mark Akkerman die net naast ging. Daarnaast waren er nog een aantal kansen voor MVV. Berkel kwam niet of nauwelijks in de buurt van Glenn Mosterd. Dit was zeker de verdienste van een sterk voetballende verdedigingslinie met Kevin Bouter als laatste man.

In de 79e minuut, na drie corners achter elkaar schoot Leon de bal in de touwen. Echter de scheidsrechter dacht er anders over. Die had iets gezien. Volgens omstanders werd er afgefloten voor duwen.  Nog geen minuut later zat de bal er weer in. Nu was het Rick Zwaard die een mooie aanval afrondde met een mooie treffer. Echter de vlagger van Berkel stond met zijn vlag omhoog voor buitenspel.  De scheidsrechter ging hier (helaas) in mee. Dus geen doelpunt en geen 1-0.

Mark Akkerman werd in de 81e minuut gewisseld voor Jesse Zwaard. MVV bleef het proberen. Dit resulteerde net voor tijd nog in 1 mogelijkheid. Uit een corner kopte Jeffrey Wupkes de bal mooi naar de grond maar deze stuitte uiteindelijk net over het doel.  Dit was tevens de laatste echte kans voor MVV. Berkel  heeft de tweede helft geen  echte kans gecreëerd.

Aan het einde van de wedstrijd werden er door de goed leidende scheidsrechter  Gomes nog twee gele kaarten uitgereikt. Daar was er een voor Davy Looije van Berkel en een voor Coen Hordijk van MVV.

Na afloop van de wedstrijd waren de mensen van Berkel heel duidelijk in hun oordeel. MVV had niet een punt gewonnen maar er eigenlijk 2 verloren. Als er een partij recht had op de overwinning dan was dat zeker MVV.

Klik hier voor meer foto’s.

stand