Afgelopen week bracht MVV ’27 een bezoekje aan Pim de Groot. Een tijdje geleden heeft Pim de beslissing genomen om niet meer deel te nemen aan wedstrijden. Fysieke klachten zorgden er al langer voor dat hij niet meer 100% kon genieten van het voetbal. Vooral zijn rugklachten hebben hem doen beslissen om vanaf nu alleen nog maar te gaan trainen.

Jongste assistent-trainer ooit
Pim is een echte doorzetter. Hij tobde namelijk al veel langer met klachten, maar keer op keer besloot de linkerverdediger om toch maar weer door te gaan. Iedere keer presteerde deze kanjer het weer om zijn eigen grenzen te verleggen. Pim heeft besloten niet helemaal afstand te doen van het voetballen, vanaf nu traint hij nog wel mee en op zaterdag is hij de assistent van trainers Tim en Quint. Naar onze inschatting is Pim hiermee de jongste assistent-trainer ooit bij MVV ’27.

Thuis op de bank spraken we ook met zijn tweelingbroer, Sam. Sam durfde het niet helemaal toe te geven, maar ook hij vindt het jammer dat hij de komende periode niet meer samen met zijn broer in het veld zal staan. Hopelijk zal Sam luisteren naar de aanwijzingen die Pim vanaf nu zal gaan geven in zijn rol van assistent-trainer.

Sparta
Volgende week gaat Pim nog wel mee naar Sparta. Daar zal hij samen met zijn teamgenoten, hand in hand, het veld betreden met de spelers van Sparta. Dit is iets waar hij, een echte voetballiefhebber, nu al naar uitkijkt. Ook zijn vader, Rob de Groot van het hoveniersbedrijf De Groot, zal die avond aanwezig zijn. Deze keer niet alleen als sponsor, maar vooral als trotse vader.

Wij wensen Pim veel succes in zijn nieuwe rol. Daarnaast wensen wij hem natuurlijk heel veel gezondheid toe.