uitgelicht

Ook voor de selectie van MVV ’27 zit de winterstop er weer (bijna) op. De winterstop is natuurlijk bij uitstek het moment om terug te blikken en natuurlijk heeft de selectie van MVV ’27 dat ook gedaan, niet alleen naar de sportieve prestaties, maar ook zeker aan de clubmensen die ons in de afgelopen periode helaas zijn ontvallen. Maar naast terugblikken is het vooral ook belangrijk om vooruit te kijken.

Aan het begin van dit seizoen heeft MVV ’27 een nieuwe koers ingezet, het doel was hierbij om met zoveel mogelijk mensen met ‘ Maaslandse’ roots aan een nieuwe selectie op te bouwen. Met een Maaslandse staf en zo veel mogelijk spelers uit de eigen jeugd hoopt MVV ’27 een hecht groepsgevoel te creëren binnen de selectie en ook de band met de achterban te versterken. In de huidige selectie spelen veel jonge jongens en in de afgelopen periode kregen meerdere jeugdspelers (met succes) de kans om zichzelf te laten zien. Met deze jonge selectie is het doel om met het eerste elftal een stabiele plaats in het ‘linkerrijtje’ in de competitie te bemachtigen en met het tweede elftal lijfsbehoud in de eerste klasse te bewerkstelligen.

Met de weg die MVV ’27 in 2015 is ingeslagen, gaat het in 2016 dus gestaag verder en dat begon op 2 januari met de oliebollenrace. Alle aanwezige stafleden stonden achter de bar, terwijl de spelers zich in het zweet werkten met vier rondes om het sportpark. Lars Kloet, sinds dit seizoen aanvoerder van MVV ’27 1, onderscheidde zich hier door als 2e deelnemer over de finish te komen. Dit werd na afloop natuurlijk gevierd in de kantine, waar het nog lang gezellig bleef.

Op vrijdag 8 januari vertrok de MVV ’27-selectie op trainingskamp. Met Roel Nooteboom achter het stuur van de bus vertrokken 47 personen om 14.00 uur van het parkeerterrein van MVV’27 richting Zutphen. Aldaar aangekomen werden de kamers van het groepsverblijf ingedeeld. Nadat alles was ingericht en de bierpomp was aangesloten kon het weekend beginnen. De organisatieleden Mark Akkerman, Kevin Bouter en Dion Dickhoff hadden een mooi en goed programma in elkaar gezet. Er werd afgetrapt met het nuttigen van een Chinees buffet. Na het buffet en (niet) de eerste biertjes arriveerden onze genodigden Michel Voogt en Sjaak Stougje. Om 20.00 uur startte de voetbalquiz die uiteindelijk gewonnen werd door het team van Paul Louter en Mike van Uffelen.

Hierna was er tijd voor bezinning rondom een groot kampvuur. Met alleen maar mannen rondom een groot vuur waarbij goede gesprekken worden gevoerd en veel wordt gelachen, alsof je een aflevering van All Stars binnen was gelopen. Na het kampvuur werd er nog een pokertoernooi, waarbij Koen de Bloeme over de beste pokerface bleek te beschikken: hij werd de uiteindelijke winnaar van dit toernooi. Het bleef nog lang gezellig, waarbij er tot in de late uurtjes nog heel wat biertjes uit het vat werden getapt …

mountainbikesNa een stevig en goed verzorgd ontbijt startte Roel zaterdagmorgen weer zijn bus om richting de Holtenberg te gaan voor onze eerste sportactiviteit: Mountainbiken. Aldaar aangekomen stonden de fietsen al klaar en na een uitleg kon de zware maar mooie tocht door de bossen beginnen. Het parcours ging via smalle, onverharde en van plassen voorziene paadjes dwars door het bos, waarbij ook nog eens de nodige hoogteverschillen overbrugd moesten worden.
Al gauw ontstonden er verschillend groepen. Op het parcours ontstond er een onderscheid tussen de kleinere, lichtere spelers, de wat zwaardere, grotere spelers en … de stafleden die toch duidelijk hun meerderen moesten erkennen in de spelersgroep. Na de aankomst zat iedereen van top tot teen onder de bagger, zoals het hoort bij mountainbiken. Mark spande hierin de kroon, hij had namelijk ontdekt dat je met een mountainbike ook kan vliegen en wel over je stuur heen een modderpoel in. Na een verkleedpartij op straat mocht iedereen van Roel toch weer de bus in en vertrokken we weer richting het kamphuis voor een douche en lunch.

Na een echte mannelijke lunch (soep, broodje worst en een glas bier) werden de mannen door een andere  busmaatschappij opgehaald voor een bezoek aan Enschede. Daar stond de tweede sportactiviteit op het programma: Curling. In een viproom werd allereerst door een lieftallige dame uitleg over deze mooie sport gegeven. Hierna bleek al snel dat niemand, maar dan ook werkelijk niemand uit deze groep enige aanleg voor deze sport heeft.

Na deze ervaring stond het bowlen op het programma, een discipline waar deze groep zich duidelijk meer thuis voelden. Ook met de daaropvolgende barbecue wisten de mannen goed raad met het wegwerken van het vlees. De avond (volgende ochtend) werd afgesloten in het wilde nachtleven van het bruisende Enschede. Met de gehele groep (staf en spelers) werd het in een plaatselijk café een groot en gezellig feest. bowling
De aansluitende ochtend na heel weinig slaap was er een soort ontbijt voor degenen die hier behoefte aan hadden. Nadat alles in het kamphuis was opgeruimd en de bus was ingeladen stond er onder leiding van Jan de Kruif nog een boswandeling op het programma. Gelukkig pakte onze hoofdtrainer Peter ook hierin zijn verantwoordelijkheid, want als we Jan hadden gevolgd waren we nu nog aan het wandelen. De terugreis werd al zingend en met de laatste drankjes uit een krat afgesloten.

Tekenend tijdens dit uiterst geslaagde weekend was de fantastische sfeer en het groepsgevoel in de totale selectie. Nu weer terug naar het voetbalveld. Deze verbetering zien we niet alleen terug in de selectie op zich. Dit vertaalt zich ook zichtbaar en voelbaar in de verbinding tussen supporters en de selectie. De staf en spelers staan voor en na de wedstrijd altijd open voor dialoog met onze supporters. Zelfs tijdens de wedstrijd kunnen supporters voor vragen naar een van onze stafleden (Jan de Kruif). We hebben dus een stijgende lijn te pakken, maar we zijn er nog niet.

Maar met elkaar kunnen we werken aan een mooie toekomst voor MVV ’27 waarin de eigen jeugd zeker een hoofdrol gaat vertolken. Ondertussen hebben de eerste trainingen en oefenwedstrijd van het 1e uit tegen VDL alweer plaats gevonden. En zal het 2e op dinsdag de 19e ook tegen VDL oefenen (uit, aanvang 20.00 uur). En vanaf 23 januari gaan we weer voor de punten spelen, waarbij wij weer hopen op de fantastische steun van onze supporters!

Voor het slagen van het kamp willen wij graag nog hartelijk danken:

  • Busmaatschappij Nooteboom Tours
  • Puur&(H)eerlijk
  • Heineken
  • MVV’27
  • Organisatieleden Mark, Kevin en Dion

selectie mvv