Ook dit jaar konden de teams van MVV ’27 in de winterstop een verslag insturen over de prestaties in de eerste seizoenshelft. Een team dat deze kans heeft aangepakt is MVV ’27 9. Er valt dan ook positief nieuws te melden, naast de onderlinge sfeer zijn ook de prestaties goed. Aan de vooravond van de hervatting van de competitie staat het 9e op een gedeelde eerste plaats van de ranglijst. Wij ontvingen onderstaand verslag van aanvoerder Jesse Kleijwegt.

Het negende van MVV heeft afgelopen lente een seizoen afgesloten dat gekenmerkt werd door personele problemen: een sterk wisselende selectie, veel blessures en het ontbreken van een keeper. Ondanks het feit dat we nog op een genoeglijke vierde plaats eindigden, was iedereen het er over eens dat er meer stabiliteit in het team moest komen. En die stabiliteit heeft het team gekregen: Luke Lansbergen (keeper), Roy Fiers en Robert van Vliet (verdedigers / middenvelders) zijn precies de versterkingen gebleken die het team nodig had.

Het team oogde al tijdens de eerste oefenwedstrijden goed op elkaar ingespeeld. Er wordt meer op balbezit en op de combinatie gespeeld, waardoor er meer voetbal en controle in het spel zit. Helaas volgde door enkele ongelukkige wedstrijden uitschakeling in de beker, maar de potentie van deze groep jongens was duidelijk zichtbaar. We kunnen op meerdere manieren sterke en goed lopende opstellingen maken, en deze flexibiliteit geeft perspectief voor de competitie.

Dat het goed gaat met ons team is ook aan de moraal van de groep af te zien. Er komen elke week zo’n 12 man trainen (dit is echt veel voor een vriendenteam), en de sfeer rond de wedstrijden is positief, zowel in de kleedkamer als op het veld. Dit betekent echter wel dat we vaak een hoop wissels hebben: iedereen is aanwezig, is fit en wil graag spelen. Dit zijn soms lastige keuzes voor de trainers, maar we moeten het als een luxeprobleem beschouwen. Zeker met de problematiek van afgelopen seizoenen  in het achterhoofd.

De competitie steekt tot nu toe enigszins somber af bij de vitaliteit en positiviteit van ons team. Dit komt omdat we niet echt de kans hebben gehad om een goede reeks neer te zetten en ons te doen gelden; de laatste vijf weken speelden wij slechts één wedstrijd. Met slechts zeven gespeelde wedstrijden gaan wij al onder de kerstboom, wat inhoudt dat ons een flink inhaalprogramma wacht na de winterstop. Van deze zeven gespeelde wedstrijden hebben we er wel vijf gewonnen, wat ons in verliespunten (gedeeld) koploper maakt. Genoeg reden om positief te zijn, maar MVV 9 heeft honger naar goed voetbal en punten pakken. Stiekem wil MVV 9 namelijk kampioen worden dit jaar, een ambitie die niet onmogelijk is gebleken in de eerste seizoenshelft.

We wensen Mike Aurik, onze enige speler die nog steeds in de ziekenboeg zit, veel sterkte en hopen hem er ook weer bij te mogen hebben binnenkort.