Een week voor het echte werk weer opgestart wordt, oefende MVV ’27 bij buurman VDL. In een aantrekkelijk en gelijk opgaand duel leken de ploegen af te stevenen op een 1-1 deling, maar de kopbal van Nick Buuron in de extra tijd  besliste het duel alsnog in Maassluis voordeel.

De omstandigheden waren voor de voetballers aanzienlijk prettiger dan voor de toeschouwers. Terwijl de spelers continu in beweging konden blijven en zich op temperatuur konden spelen, hadden de kijkers te maken met een ijskoude wind waarin het slecht vertoeven was.
De eerste helft kenmerkte zich door de betere kansen voor de thuisploeg, hoewel het scorebord nog geen wijziging zou ondergaan.

Na de wisseling van helften kreeg MVV ’27 prima kansen, maar de inzetten van Lourens van Rooijen en Coen Hordijk miste het vijandelijke doel op ’n haar. Tussen deze kansen in had VDL de score geopend na een fraaie individuele actie van Colin Pleijsier die vervolgens de verre kruising vond (1-0).
Met bijna 75 minuten op de klok kopte Roel Nooteboom steenhard een hoekschop van Mark Akkerman binnen (1-1).
Het treffen bleef aantrekkelijk door de twee aanvallende teams en leek met een gelijkspel te eindigen. Echter Kees Ketting legde in de extra tijd de bal panklaar op het hoofd van Nick Buuron die doelman Bart den Broeder kansloos liet (2-1).

Afijn, de kop is er voor dit jaar weer af en volgende week zaterdag gaan het weer om het echie. Dan wacht in Den Haag het uitduel tegen SV Houtwijk. Met het spel dat tegen VDL op de mat gelegd werd, kan men met optimisme deze wedstrijd aangaan.

De basisopstelling was als volgt: Bart den Broeder, Jeffrey Wupkes, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Dik Groenewegen, Sem Maaswinkel, Yennick Berrevoets, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Rick Zwaard en Lourens van Rooijen. Gedurende het duel kregen ook Huib van Barneveldt, Jens de Graaf, Mark Akkerman, Dion Dickhoff en Harm Voogt de nodige speelminuten toebedeeld.