Update zaterdag: Het karaokefestijn zit erop. Met enige afstand op de rest is tot winnaar uitgeroepen, Wietse Pellikaan. Zijn uitvoering samen met Sjaak van den Berg van ‘Wereld zonder jou’ was volgens de jury van exceptionele klasse. De fitte spelers zijn inmiddels richting de sporthal, de geblesseerden gaan zo bowlen. Zwoegen dus.

5d4ec7b4466e92284ed20397a27adb92

Proloog:

Natuurlijk zijn alle ogen ook komend halfjaar gericht op het vlaggenschip. Zouden zij de ingezette lijn van voor de winterstop een gevolg kunnen geven in de twee seizoenshelft? Een paar elftallen lager zijn de belangen niet minder groot. Zou Steven Kapteijn – ooit de gevierde trainer, die het vierde elftal naar de 3e klasse loodste – af kunnen rekenen met een eeuwenoud adagium. Zou Steven ook in zijn tweede termijn als oefenmeester bij dat team de verwachtingen waar kunnen maken?

De eerste seizoenshelft bracht nog weinig houvast voor een goede eindklassering. MVV’27 4 wisselt goede wedstrijden af met hele matige. De grillen van een jonge ploeg kan het helaas niet zijn, daar zijn de spelers gemiddeld genomen te oud voor. Aan het heilige vuur kan het ook niet liggen, de trainingen worden steevast goed bezocht en de vonken vliegen er dan ook wekelijks vanaf, bij deze trainingssessies.

Dit weekend zal dan ook aangegrepen worden om een vinger proberen te krijgen achter die ups maar zeker die downs. Nadeel voor het vierde is helaas dat de trainer/coach zelf verhinderd is. Dagelijks contact met de spelers is echter niet uitgesloten, zij zijn allemaal zeer bekwaam in het gebruik van Whatsapp.

Voor het vijfde geldt dat dit weekend een uitgelezen moment is om de koppen weer even bij elkaar te steken. Tot drie wedstrijden voor het einde leek 5 nog aanspraak te kunnen doen op de dubbel. Na drie onthutsend zwakke beurten in de competitie en een ongelukkig optreden in de beker kunnen die aspiraties in ieder geval definitief in de koelkast. Negen verliespunten in de laatste drie wedstrijden van de eerste seizoenshelft is niet zo goed, aldus de analytici. We kunnen het moeilijk tegenspreken. E

nfin, het gemoed van beide elftallen is misschien enigszins anders, het doel van de trip is duidelijk, er is werk aan de winkel, heel veel werk. Is er dan ook tijd voor ontspanning hoor ik u denken? Oh jazeker, buiten dat verplichte nummer in de zaal (we gaan een uurtje zaalvoetballen, althans zij die wakker zijn), zal er ook ruimte zijn voor vertier. Zo zal vrijdagavond het kamphuis omgetoverd worden tot een karaokebar, waar de gemiddelde Japanner jaloers op zal zijn.