Na een uitstekende eerste seizoenshelft strijd MVV ’27 A1 in 2016 nog op meerdere fronten om de prijzen. Dat de sfeer blij het vlaggenschip van de jeugd uitstekend is, lijkt een logisch gevolg. Dit bleek eens te meer toen zij net voor de kerstdagen in stijl een streep onder het (voetbal)jaar 2015 zetten. In een gezellige kantine hebben de mannen toen heerlijk zitten gourmetten. Nadat het toetje was opgegeten, werden, onder het genot van een drankje, de cadeaus (inclusief gedichten) uitgepakt. Uiteraard werkten de gedichten op de lachspieren dankzij mooie anekdotes over elkaar.

Hieronder lees je het verslag van hun eerste seizoenshelft dat trainer Falco van den Eijnden instuurde.

MVV '27 A1 Gourmet 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verslag 1e seizoenshelft MVV’27 A1
Op zaterdag 8 augustus startte het seizoen 2015-2016 voor MVV ’27 A1. Onder leiding van een nieuwe staf met Falco van den Eijnden als trainer, Marcel Lamboo als assistent-trainer en Frans Louter als grensrechter werd de eerste training van het seizoen afgewerkt.
Na een voorbereidingsperiode van 4 weken met daarin 1 oefenwedstrijd (5-1 winst op Lyra A1), 2 bekerwedstrijden (1-4 verlies van Excelsior Maassluis A1 en 4-2 winst op Verburch A1) en een trainingsweekend in Apeldoorn werd op 5 september afgetrapt voor de competitie tegen Excelsior’20 A1. Dankzij een 2-0 overwinning werd de competitie goed begonnen.

Tussen alle competitiewedstrijden door kwam de A1 ook uit voor de FeVoWest cup. Quintus A1 (5-0 winst), Schipluiden A1 (5-0 winst) en Lyra A1 (6-1 winst) werden allen opzij gezet, waardoor men zich gemakkelijk kwalificeerde voor de kwartfinale die na de winterstop wordt gespeeld.

Voor de 2e competitiewedstrijd moest de A1 “afreizen” (op de fiets) naar Schipluiden om tegen de plaatselijke A1 te spelen. Na een vroege achterstand werd ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen, 1-3 winst. Vervolgens werd in de 3e wedstrijd ook Wippolder A1 verslagen, dit keer met 5-1. De eerste nederlaag liep de A1 op in hun 4e wedstrijd uit tegen Victoria’04. Een 1-2 voorsprong tegen 10 man werd in het slot van de wedstrijd alsnog weggeven (uitslag 3-2) en de eerste nederlaag was een feit. De week erop herstelde men zich goed door een knappe 3-1 thuisoverwinning op het stugge Den Hoorn A1.De volgende wedstrijd was tegen het nog ongeslagen, en dus koploper, Capelle A1. Een snelle 3-0 achterstand kon niet meer worden omgebogen waarna de wedstrijd uiteindelijk verloren ging met 5-1. Een harde les voor de A1 in deze uitwedstrijd.

Op de thuisbasis, sportpark de Commandeur, was de A1 echter niet te verslaan. Alle thuiswedstrijden voor de winterstop werden gewonnen. Een weekje na de nederlaag tegen Capelle wist men SVS A1 met 9-0 naar huis te sturen. Die week erop werd in de altijd beladen derby tegen Excelsior Maassluis A2 de 6e overwinning van het seizoen bijgeschreven dankzij een 1-2 winst. Ook de uitwedstrijd die volgde tegen HVC’10 werd gewonnen, uitslag 0-4. In de thuiswedstrijd tegen CWO werd wederom de nul gehouden, dit maal werd het 5-0.

Voordat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd gespeeld, moest de A1 het voor de Rijnmond Cup opnemen tegen, opnieuw, Excelsior Maassluis A1. Dit keer kon de thuisploeg meer weerstand bieden tegen de koploper uit de 3e divisie. Na een 0-1 achterstand bij rust werd na een goede 2e helft een 1-1 eindstand op het scorebord genoteerd waar er wellicht nog wel meer had ingezeten. Helaas gingen de strafschoppen uiteindelijk verloren, waardoor men uit het toernooi ligt.

Vlak voor de winterstop was er al 1 wedstrijd die gezien kan worden als “return”. Op een winderig sportpark van Wippolder werd er met 2-5 afgerekend met de tegenstander. Hierdoor eindigt de A1 met 9 gewonnen en 2 verloren wedstrijden op een 2e plaats met 27 punten, 41 doelpunten voor en 14 tegen. Koploper Capelle A1 staat op 4 punten en er is al een aardig gaatje naar nummer 3 Victoria’04 A1, dat op 7 punten staat en na de winterstop de eerste tegenstander is voor de A1 op sportpark de commandeur.

MVV '27 A1 Gourmet 2