De oproep om teamverslagen van de eerste seizoenshelft wordt tot nog toe minder enthousiast beantwoord dan vorig jaar. Enthousiasme kan technisch coördinator dames/meisjes Joost van Ast niet ontzegd worden en dus neemt hij het voortouw in wat hopelijk alsnog een succesvolle winterstopserie gaat worden. Joost blikt niet alleen terug op de eerste seizoenshelft van MVV ’27 VR1, waar hij trainer/ coach van is, maar geeft een korte beschrijving van alle teams in de damesafdeling. Lees zijn bijdrage hieronder.

 

MD1:  Een groep enthousiaste meiden die een jaar geleden op Google moesten zoeken wat een bal was. Deze groep meiden is gaan trainen, trainen en trainen. Wedstrijden waren eerst op een half veld en gingen dit jaar op een heel veld. Waar moet ik staan, wat moet ik doen, jeempie wat is die goal groot. Dan een stel hele bescheiden coaches die de meiden trainen en begeleiden doordeweeks en op de zaterdag. Gewoon een hele gezellige groep die het helemaal voor elkaar hebben en op de zaterdag gewoon een leuke pot voetbal neerleggen. Dan krijgen ze ook de laatste wedstrijd voor de winterstop nog een Blauwe Kaart voor een sportieve tegenstander en eindigen door die laatste wedstrijd op de gedeelde 1e plaats. Top meiden en coaches, hou dit vast en vooral het plezier wat erbij hoort.

MVV '27 MD1

MVV ’27 MD1

 

 

 

 

 

 

 

 

MC1: Nog zo’n groep meiden die er altijd zijn op de trainingsavonden en die wedstrijden spelen op hoog niveau. Ze weten elkaar heel goed te vinden op het veld en maken driehoekjes, heel professioneel. Ook bij dit elftal doordeweeks een stel hele fanatieke trainers/leiders die alles in goede banen leiden om het voor de meiden zo goed mogelijk te organiseren. Door hun manier van voetballen staan ze ook met de winterstop gewoon 1e in hun poule en ook echt los. Dat wordt dus voor deze twee elftallen misschien wel op een platte wagen aan het einde van het seizoen door Maaaaasland.

MVV '27 MC1

MVV ’27 MC1

 

 

 

 

 

 

 

MB1: De meiden worden wat ouder en dan komen we uit bij dit team. Ook zo’n groep meiden die willen trainen en voetballen en stiekem al omhoog kijken naar die gezellige derde helft aan die stamtafel in de kantine. Een groep die het ook het hele seizoen al onder elkaar kunnen opvangen om genoeg meiden binnen de lijnen te hebben. Trainen altijd en bij de wedstrijden staan ze der mannetje. Ook dit elftal wordt begeleidt door een stelletje fanatieke begeleiders en die hebben we nodig. De meiden draaien lekker mee in de competitie, maar hebben de minste wedstrijden gespeeld, dus de stand onderin is erg misleidend met 3 wedstrijden minder gespeeld.

MVV '27 MB1

MVV ’27 MB1

 

 

 

 

 

 

 

VR3: Wat kan je daar over zeggen. Een groep vrouwen/meiden die hun sporen al hebben verdiend. Sommigen in vroeger tijden, sommigen ook nog in de zaal elke week en sommigen tussen VR2 en VR1 in. Ze staan bovenaan en los van de rest en een 2e kampioenschap op rij is aanstaande, dus we zullen een aanhanger aan die eerdere platte wagen hangen. Ze regelen alles zelf onder elkaar, trainen af en toe mee met VR2/VR1 en hobbelen zo lekker op het veld. Uitslagen als 19-1 zijn een gewoonte met dit elftal dat speelt op een half veld.

MVV '27 VR3

MVV ’27 VR3

 

 

 

 

 

 

 

VR2: Deze groep gezellige meiden, die eigenlijk MA zijn, voetballen al vanaf de jeugd met elkaar en brengen heel veel gezelligheid mee en vooral buiten het veld in de kleedkamer en kantine. Dan kunnen ze ook nog eens vreselijk leuk voetballen en vallen ook geregeld in bij VR3/VR1. De trainingsavonden worden begeleid door de twee bekendste trainers/leiders van MVV ’27, wie kent ze niet, Wietse en Ruud. Vergeet niet dat jongens training geven lastig is, maar ga maar eens voor zo’n groep meiden staan, chapeau. Ze draaien mee in de middelste regionen en met 1 wedstrijd minder gespeeld eigenlijk gewoon bovenin.

MVV '27 VR2

MVV ’27 VR2

 

 

 

 

 

 

 

VR1: Dit groepje soort van al Dametjes voetballen ook alweer een tijdje met elkaar. Deze periode hebben ze het lastig om genoeg meiden op de been te brengen door vervelende blessures en stageklanten. Maar toch staan ze elke week hun vrouwtje op het veld met pittige tegenstanders in deze poule der fysieke tegenstand. Ook vallen ze geregeld in bij VR2/VR3, dus over samenspel onder elkaar scoren we een 10. Op trainingsavonden en zaterdagen staan ze paraat en worden ze begeleid door een in de wandelgangen enthousiaste positieve trainer/leider. Deze meiden draaien ook in de middenmoot mee en als je de stand ziet is het gedeeld 2e.

MVV '27 VR1

MVV ’27 VR1

 

 

 

 

 

 

 

Al met al kunnen we dus trots zijn op onze meidenafdeling en hoe het zich ontwikkelt.

Wij als trotse meidenafdeling wenst een ieder dan ook een gelukkig, sportief en gezond 2016 toe!

Jullie Razende Anonieme Reportster Josephientje.