Afgelopen zaterdag (2 januari red.) zijn tijdens de oliebollenrace enkele stokoude records verbroken. Records zijn er om gebroken te worden, dus stonden afgelopen zaterdag enkele tientallen uitdagers gretig klaar om enkele hiervan uit de boeken te lopen. In de C-categorie werd het record uit 1983 verbroken. Toen Doe Maar met De Bom voor de achtste week in successie op nummer 1 stond in de Rabo top-40 en de Engelse politie bekend maakte dat op 3 december van dat vorige jaar, de grootste bankroof in de Engelse geschiedenis had plaatsgevonden, liep Gert-Jan de Lijster naar een parcoursrecord van twaalf minuten en 2 seconden. Een tijd waar C-junioren van meerdere generaties zich dus in totaal 32 jaar lang op stuk liepen. Tot afgelopen zaterdag, toen Jimmy van der Hoeven naar elf minuten en zevenenveertig seconden sprintte.

OLIEBOLLENRACE_02 januari 2016_424

De teleurstelling over het kwijtgeraakte record, kon door Gert-Jan gelukkig snel plaats maken voor trots, het was namelijk zijn eigen dochter Sarah, die een nieuw record bij de meisjes D-pupillen in de boeken liep. Nieuwe records waren er ook te noteren bij de B-junioren waar Sjors Vreugdenhil het uit 2003 stammende record van Sjaak de Bloois met 5 seconden verbeterde en bij de mini-F pupillen snoepte Keano Fa 6 seconden af, van het record van Jordy Schonk uit 2012. Kevin Zwemstra nam bij de JG-categorie ook een record uit handen, maar dit leidde bij de eerdere houder van het record niet tot teleurstelling. Kevin stootte namelijk met 23 seconden het record uit de boeken van: Kevin Zwemstra, Een succesvolle verbetering van zijn eigen record dus.

OLIEBOLLENRACE_02 januari 2016_426

Per categorie zijn de volgende winnaars:

Heren senioren:

1 Paul de Koning
2 Lars Kloet
3 Peter van der Lugt

Dames senioren

1 Britt Jager
2 Wendy Vuijk
3 Saskia Nooteboom

A-junioren

1 Jan de Baat
2 Alec de Koning (gedeeld)
2 Thijs de Vast (gedeeld)

B-junioren

1 Sjors Vreugdenhil
2 Rick Vijverberg
3 Jay van Leeuwen

C-junioren

1 Jimmy van der Hoeven
2 Stijn van Wijk
3 Sem de Baat

CM-junioren

1 Lara van Driel
2 Sanne Lagraauw
3 Luna van Leeuwen

D-pupillen

1 Jesper Baak
2 Luuk Zuiderwijk
3 Joey van Hemert

DM-pupillen

1 Sarah de Lijster
2 Lieke Verboon
3 Lisanne Buckers

E-pupillen

1 Jurre Verboon
2 Steven de Haas
3 Martijn van Buuren

F-pupillen

1 Sven Boshuizen
2 Jort Verboon
3 Mike Vijverberg

Mini F-pupillen

1 Keano Fa
2 Benjamin Vermeer
3 Ivan de Haas

De volledige uitslagen

De parcoursrecords

De foto’s van de vrijwilligersbrunch en de oliebollenrace vind je hier

De video van de oliebollenrace vind je hier