Het bekeravontuur van MVV ’27 krijgt een vervolg. Ook het zesde duel in deze reeks leverde een overwinning op  voor de Maaslanders en daarmee is de evenaring van het aantal overwinningen uit het seizoen 1970-1971 een feit. Eenvoudiger dan vooraf verwacht werd FC Vlotbrug met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd  en daar was niets aan gestolen. De bezoekers mochten terugkijken op twee kansen, waarvan er één als treffer kon worden aangetekend. De thuisclub daarentegen was zeer mild in haar optreden, want het uiteindelijke resultaat had voor de ploeg uit Hellevoetsluis rampzaliger kunnen uitpakken.

Door de afwezigheid van  Lars Kloet en Coen Hordijk (beiden op vakantie), Dion Dickhoff, Mark Akkerman en Jessy Zwaard (alleen geblesseerd) ondervond het startende team van trainer Peter Broekman wat andere namen. Nu kregen de geregeld invallende Huib van Barneveldt en Sem van Maaswinkel direct de kans de aftrap van dichtbij mee te maken. Daarnaast kreeg ook doelman Bart den Broeder de kans zich vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Peter den Hartog te laten zien. Vaste waarden Glenn Mostert en Harm Voogt mochten een middagje toekijken vanaf de bank.
MVV ’27 trok het initiatief direct naar zich toe en schudde de tegenstander flink door elkaar. Een treffer had dit offensief al snel kunnen opleveren. In minuut één lag Huib van Barneveldt de bal terug op Sem Maaswinkel die zijn poging net over de kruising liet scheren.
Naarmate de beginfase verstreek kwam FC Vlotbrug beter in de wedstrijd, hoewel MVV ’27 nog altijd een overwicht had. Het was dan ook wachten dat dit beloond werd met een treffer. Leon van Kersbergen zag een schot recht op handen van doelman Colin Hoeder afgaan, maar op de poging van Yennick Berrevoets in de 31e minuut had hij geen verweer. De verdedigende middenvelder zette zich achter een vrije trap nadat Huib van Barneveldt te hard was aangepakt en de Vlotbrug-goalie zag de bal pas terug toen deze in de verre hoek tegen het net lag (1-0).
De enige kans voor FC Vlotbrug kwam van Bram Scheringa, maar deze werd een eenvoudige prooi voor Bart den Broeder.
MVV ’27 had haar zaakjes aardig op orde kunnen hebben zo net voor de rust, maar het geluk ontbrak op dat moment. Rick Zwaard gaf Lourens van Rooijen op eigen helft de bal in de loop mee en zijn rush eindigde met een poeier op de lat.

Het was slechts uitstel van executie. Direct na de hervatting werd in drie minuten tijd het duel op slot gegooid. Leon van Kersbergen bediende Sem Maaswinkel die beheerst binnenschoot (2-0). In de 48e minuut tastte keeper Colin Hoeder mis na een voorzet van Jeffrey Wupkes en kon Lourens van Rooijen zijn vijfde bekertreffer vieren (3-0).
Bij FC Vlotbrug liep het dus niet naar wens en liepen de frustraties op.  Nadat hij eerder al Roel Nooteboom ‘verkeerd’ had afgestopt, richtte aanvoerder Clint van der Veerdonk zijn woede in de 59e minuut op de benen  van Sem Maaswinkel. Beide vergrijpen leverde hem een gele kaart op, dus kon hij wat eerder de douche opzoeken.
MVV ’27 bleef ondertussen voetballen en zocht veelvuldig de vleugels. Een voorzet van Rick Zwaard werd gevolgd door een schot van Leon van Kersbergen dat wél de binnenkant van de paal beroerde, maar niet de doellijn passeerde.
Een mooi moment met nog ’n kwartier te spelen. Met een veilige tussenstand mochten drie A-junioren, Finn Verpaalen, Brady van Stralendorf en Thijs de Vast hun debuut maken om te ruiken aan het hoogste niveau. Met hun inbreng werd dan ook de gemiddelde leeftijd aan Maaslandse kant teruggebracht naar 20 jaar en 8 maanden. Een teken dat men in Maasland nog wel een tijdje vooruit kan!
FC Vlotbrug deed in de 83e minuut iets terug door Simeon Seghers die de bal uit een vrije trap vlak bij de eerste paal binnentrapte (3-1).
MVV ’27 raakte er niet van in paniek, want deze tussenstand deed de krachtsverhouding binnen het veld geen recht aan. Het scoreverschil zou dan ook weer snel opgevoerd worden naar drie. Rick Zwaard werd binnen de zestien onreglementair aangetikt door Noël Bravenboer en daar stond maar één straf op. De van afstand toekijkende aanvoerder Roel Nooteboom moest door zijn teamgenoten overgehaald worden om achter de bal plaats te nemen, maar schoot deze uiteindelijk hard binnen (4-1).

Het bekeravontuur zal worden voortgezet op zaterdag 06 februari, maar de tegenstander is nog niet direct bekend.

Opstelling: Bart den Broeder, Dik Groenewegen (Thijs de Vast), Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen (Finn Verpaalen), Jordi Lems, Lourens van Rooijen (Brady van Stralendorff), Rick Zwaard en Huib van Barneveldt.