MVV27-1---HVC10-1_063

Uit zeer wel ingelichte kring is vernomen dat onze robuuste voorstopper Roel Nooteboom deze maand een prachtig jubileum viert. Sinds zijn debuut in het seizoen 2001-2002 heeft de 30-jarige oud-aanvoerder zo’n vierhonderd wedstrijden gespeeld, zowel officiële als vriendschappelijke duels. Zaterdag werd Roel voorafgaand aan de wedstrijd tegen TAC ’90 in het zonnetje gezet. In de slotfase van de wedstrijd zette Roel zelf met twee belangrijke treffers de kers op de jubileumtaart.

Roel is dan ook nauwelijks weg te denken uit de achterste linie. Hooguit schorsingen en blessures houden hem uit de basis en van dat laatste heeft hij weinig te lijden gehad.

A1

In augustus 1992 meldde Roel zich (met zijn vader) aan bij de club en mocht starten in F2, met andere nieuwkomers als Joeri van Berkel en Ivo Fiers. Zijn eerste trainer/leider was toentertijd Joop Alsemgeest. Vanaf de D-jeugd werd hij in het hoogste elftal ingedeeld en dat is gebleven tot de dag van vandaag.

Debuut
Op zaterdag 02 november 2002 in het thuisduel tegen Leonidas maakte hij als 17-jarige zijn eerste minuten in het eerste elftal als invaller van Renato Fa en ’n week later startte hij in de basis. Dat seizoen speelde Roel zijn wedstrijden weliswaar voornamelijk nog in A1 en werd sporadisch opgeroepen zich aan te sluiten bij het keurkorps.

IMG_1415

Vanaf het opvolgende seizoen was Roel niet meer weg te denken uit het eerste elftal. Met zijn inzicht, inzet en instelling brengt hij sindsdien menig spits tot wanhoop. Bij de nodige tegenstanders zie je ze denken: “Nee hé, die Nooteboom is er ook weer bij”.

Naast het uitschakelen van een tegenstander is het al jaren gebruikelijk dat hij voor de dode spelmomenten (penalty’s, hoekschoppen en vrije trappen) mee naar voren trekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij inmiddels 56 officiële doelpunten heeft gemaakt. Daar kunnen er best nog een aantal bijkomen, hoewel hij per jaar bekijkt of er niet meer tijd vrijgemaakt moet worden voor het familiebedrijf Nooteboom Tours . Met een beetje geluk geeft zijn vader aan om voorlopig nog maar zijn talenten aan MVV ’27 te besteden.

Nóg glansrijker
Nadat Roel zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen TAC ’90 mooie woorden van Sjaak Stougje een een fraai presentje van voorzitter Michel Voogt in ontvangst nam, maakt hij met twee treffers in de slotfase zijn jubileum nóg glansrijker. Door Roels treffers boog MVV ’27 een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning en vindt de ploeg van Peter Broekman aansluiting bij het linker rijtje van de 3e Klasse B.

Roel, van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum en dat er nog vele wedstrijden bij mogen komen!