Sander Offringa is een zeer fanatieke speler van MVV ’27 D2, voetbal is voor hem alles. In zijn vrije tijd voetbalt hij daarom ook vaak met zijn vrienden. Helaas ging het tijdens een van die middagen mis en liep hij een zware knieblessure op. Na onderzoek bleek zijn kruisband afgescheurd en ook de meniscus is beschadigd.

Op de dag van Halloween was Sander met een paar vriendjes lekker aan het voetballen. Tijdens een duel om de bal ging het echter mis. Sander hoorde een ‘knak’ in zijn knie. Zelf dacht hij aan een breuk, maar omdat hij er nog wel op kon staan ging hij er vanuit dat dit niet het geval was. Toen hij later die week op de gym weer door zijn knie ging, wist hij dat het mis was. De dokter in het Vlietland ziekenhuis constateerde een afgescheurde kruisband en een kapotte meniscus. Deze arts verwees hem vervolgens door naar een specialist op dit gebied. Deze arts heeft de knie bekeken en kwam met een harde conclusie. Omdat Sander nog in de groei is, wilde/durfde hij niet te opereren. Daar zitten te veel risico’s aan verbonden. Voetballen zit er voorlopig dus niet in.

Voor nu moet Sander naar de fysiotherapeut om allereerst de knie weer flexibel te gaan maken en vervolgens moet hij zijn bovenbeen sterk gaan maken. Daarna gaat de specialist weer verder kijken. De artsen zullen zijn proces zeer nauwlettend gaan volgen.

Wij vinden het voor Sander heel vervelend dat hij zijn hobby voorlopig niet kan uitvoeren. Hij zegt wel zo vaak mogelijk te willen blijven kijken bij de wedstrijden van D2. Hij zal zijn team vanaf de zijlijn blijven steunen. Wij hebben, om de pijn een beetje te verzachten, een voetbalboekje en een lekkere zak snoep bij hem gebracht. We hopen dat Sander, samen met de dokter, een mooi plan kan uitzetten zodat hij zo snel mogelijk weer kan gaan voetballen. Sander, succes!