MVV ’27 heeft het dit seizoen niet zo op uitwedstrijden. Tegen Te Werve werd ook het vijfde duel buitenshuis een nederlaag. In de rust, bij een 0-0 stand, kon nog gehoopt worden op een gunstig resultaat, maar in de eerste de beste tegenaanval na de hervatting was men niet alert en kwam op achterstand. Daarna voetbalde MVV ’27 voornamelijk tegen zichzelf en liep de frustratie op.

Zeker tot de winterstop zal spits Jessy Zwaard ontbreken vanwege een enkelbandblessure die hij afgelopen zaterdag opliep in het duel tegen DSVP.
Dat de technisch vaardige spelers van de thuisclub zich prima thuis voelen op het kunstgras is wijd en zijd bekend en dan moet je daar als tegenstander een scherpe concentratie en een juiste inzet tegenover zette. Echter MVV ’27 speelde te slap en slordig en kwam dan ook met regelmaat in de problemen. Het was dan ook te danken aan doelman Glenn Mostert die zijn ploeg op de been hield. Eerst was het Redouan Azougagh die zich door de defensie van MVV ’27 wurmde en een schot los liet, maar de doelman keerde zijn inzet. Een kopbal van Sahin Kalkinoglu tikte hij fraai over de lat en ook een 100% kans voor Kosse Ruward kwam niet voorbij de Maaslandse goalie.
MVV ’27 kon daar slechts één grote kans tegenover zette. Met nog vijf minuten te gaan voor het rustsignaal dreef Coen Hordijk de bal op tot aan de doellijn en lag vervolgens breed op Rick Zwaard. De spits zag echter geen kans de Te Werve-doelman Boris van der Heijden te passeren.

Ondanks alles was er halverwege het duel en met deze blanco tussenstand  nog geen man overboord. Iets meer met het verstand voetballen en dan zou het zo maar goed kunnen komen.
De goed leidende arbiter Jean Paul Colenbrander had echter nog maar net gefloten voor de hervatting of de Maaslanders kwamen op achterstand. Lovette Felicia, een ware plaag voor rechtsback Harm Voogt, gaf voor en de nauwelijks gehinderde Kosse Ruward kopte via het lichaam van Glenn Mostert raak (1-0).
MVV ’27 was de weg voor een periode kwijt, want ook Redouan Azougagh en doelpuntenmaker Kosse Ruward kwamen akelig dicht bij ’n tweede treffer.
In de 58e minuut mikte Rick Zwaard de bal op de benen van de Rijswijkse doelman en daarmee hield het op voor wat betreft de Maaslandse kansen.
Te Werve breidde tien minuten later de voorsprong uit door Redouan Azougagh die zijn lange rush zelf afrondde met een venijnigs schot (2-0).
Roel Nooteboom werd nog naar de voorste linie gedirigeerd, MVV ’27 kon een licht overwicht koesteren, maar dicht genoeg in de buurt van het vijandige doel kwam men niet. Daarentegen moest men voortdurend alert zijn voor de razendsnelle omschakkeling van de thuisclub. Goed, de opmars is tijdelijk even onderbroken, maar over twee weken wacht de belangrijke ontmoeting met mede-laagvlieger DUNO in Maasland. Eerst wordt er a.s. zaterdag gebekerd bij TAC ’90 in Den Haag.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets (Dik Groenewegen), Roel Nooteboom, Harm Voogt, Coen Hordijk, Leon van Kersbergen, Jordi Lems, Mark Akkerman (Huib van Barneveldt), Rick Zwaard en Lourens van Rooijen.

stand