MVV '27

Ben je 14 jaar en ouder, reeds clubscheidsrechter, of wil je ermee beginnen? Dan is deze cursus wellicht interessant. In het kader van theoretische en praktische kennis over het leiden van een 11-tegen-11-potje voetbal, wordt bij buurvereniging F.C. ‘s-Gravenzande een opleiding tot verenigingsscheidsrechter georganiseerd.

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.

De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma “Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal”. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging. De studiebelasting is als volgt:

Cursusdeel

– Vier bijeenkomsten   12 uur
– Zelfstudie en huiswerkopdrachten   8  uur

Ervaringsdeel

– Fluiten van minimaal vier stagewedstrijden  4   uur
– Assisteren van de scheidsrechter  2   uur

Proeve van bekwaamheid

– Cursusmap  3

Totaal 29  uur

Aanmelden kan bij Nico Gordijn en de eigen bijdrage zal €45,- per deelnemer zijn.