Zonder zelf heel goed te spelen behaalde MVV ’27 een ruim uitgevallen overwinning op een zwak DSVP dat weliswaar een goede beginfase kende, maar daarna flink door het ijs zakte.

MVV ’27 daarentegen moest in eerste instantie nog even wennen, maar speelde zeer gedisciplineerd en effectief naar een terechte winst. De verdediging hield voor de eerste maal dit seizoen de nul en dat mocht men als een eigen verdienste koesteren.
DSVP kreeg de gelegenheid direct na het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende arbiter Ricardo Ditz het initiatief te nemen. Zoals aangegeven moest de thuisploeg even passen en bakte er in die eerste minuten dan ook niet veel van. Het spelbeeld oogde rommelig, maar de eerste maal dat MVV ’27 uit haar schulp kroop was het meteen raak. Coen Hordijk werd over rechts op avontuur gestuurd en de ver uitgelopen DSVP-doelman Tom Bénard greep niet in, waarna zijn pass Jessy Zwaard bereikte die na acht minuten de 1-0 op het scorebord kon schieten.
Na de openingstreffer werd het spelpeil wel iets beter, hoewel beide ploegen bleven worstelen om er iets leuks van te maken. Naarmate het duel vorderde werd het uiteindelijk ook maar voor één ploeg leuk!
In de 35e minuut slingerde de op dreef zijnde Mark Akkerman zich door de Pijnackerse defensie en lag breed op Jessy Zwaard. Zijn schot werd nog geblokt, maar de rebound was een prooi voor Lourens van Rooijen die onberispelijk raak schoot (2-0).

MVV ’27 – DSVP

Napraten over deze treffer moest ingekort worden, want ‘n minuut later werd het via diezelfde Lourens van Rooijen 3-0 door een strakke schuiver in de verre hoek. Wat een weelde voor de mannen van trainer Peter Broekman die ondanks het geringe aantal grote kansen deze voorsprong zeer effectief uitbouwde. MVV ’27 zat nu al op rozen, want DSVP kon er weinig tegenover stellen.

Waar je in de tweede helft een offensief van de bezoekers mocht verwachten, bleef deze uit. MVV ’27 kon het duel eenvoudig onder controle houden. Jessy Zwaard zag zijn schot met links, na een verre pass van Harm Voogt, gekeerd worden door goalie Tom Bénard.
In de 63e minuut kreeg de stand weer een ander aanzien. Een pass van Yennick Berrevoets over vele meters bereikte de op rechts geposteerde Mark Akkerman. Na zijn tegenstander uitgespeeld te hebben, maakte hij ook de DSVP-doelman kansloos (4-0).
Twee minuten later was het alweer raak toen Lourens van Rooijen met een kogel in de kruising zijn derde van de middag noteerde (5-0).
Via Mark Akkerman en de ingevallen Huib van Barneveldt kregen de Maaslanders nog wat kansen, maar het was wel mooi zo. Door het resultaat stijgt MVV ’27 vier plekken op de lijst en vind zich terug aan de  voet van een langgerekte middenmoot. Nog voor de winterstop verder stijgen, moet dus haalbaar zijn. Komende zaterdag wacht het uitduel tegen Te Werve en ook zij zijn niet onverslaanbaar!

Tot Man of the Match werd de immer actieve Coen Hordijk uitgeroepen.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets (Sem Maaswinkel), Roel Nooteboom, Harm Voogt, Jordi Lems, Coen Hordijk, Mark Akkerman, Jessy Zwaard (Huib van Barneveldt) Leon van Kersbergen en Lourens van Rooijen.