Met de winst op Verburch (3-1) kan gesteld worden dat het keurkorps van MVV ’27 een prima week achter de rug heeft. Afgelopen dinsdag werd er bekerwinst (1-4) geboekt bij Nicolaas Boys in Nieuwveen en nu dus een overwinning tegen één van de concurrenten in het rechter rijtje. In beide duels boekte de Maaslanders de winst overigens in een betere tweede helft.

Wat eveneens als een pluspunt gezien kan worden is het feit dat de ploeg in tegenstelling met de eerste vijf duels van het seizoen in de laatste wedstrijden niet zo veel kansen meer nodig heeft om een treffer te produceren. Men is momenteel veel effectiever voor de goal van de tegenstander.
Zonder Rick Zwaard, die drie duels schorsing ontving na zijn rode kaart tegen Berkel en na dit duel dus nog maar één keer hoeft toe te kijken, ging het team van trainer Peter Broekman van start.
Dat beide ploegen onderaan bungelen kan de reden zijn dat de eerste helft zeker niet al boeiend was en met name het eerste kwartier was het helemaal doorzetten geblazen. Er gebeurde weinig waar naderhand over nagepraat zou worden.
Heel veel mogelijkheden werden er niet geschapen door beide teams. Om daarin verandering te brengen ging Harm Voogt zelf maar door op een haast onmogelijke diepe bal door en vuurde nagenoeg vanaf de doellijn, waar doelman Boy Zuijderwijk nog wel zijn vuisten moest gebruiken om onheil te voorkomen.

MVV '27 - VERBURCH

MVV ’27 – VERBURCH

Met een half uur op de klok een fraaie aanval waarbij Leon van Kersbergen op listige wijze Mark Akkerman in stelling bracht en hij de 1-0 aantekende.
Voor MVV ’27 was het prettig dat de doorgaans veel scorende aanvallers van Verburch vandaag niet scherp waren. Bij een voorzet van rechts hoefde Sven van der Meer alleen maar een hoek uit te zoeken, maar hij kwam niet verder dan een schot dat eenvoudig gestopt kon worden door Glenn Mostert.

Was het in de eerste helft nog een tamme bedoeling, het tweede bedrijf was aanzienlijk beter het aankijken waard. MVV ’27 zette meer druk naar voren en liet zien daarmee nagenoeg direct succesvol te kunnen zijn. Jessy Zwaard brak door, maar zag in dit geval Boy Zuijderwijk nog met de voet redden. Bij de volgende twee mogelijkheden was de doelman kansloos. In de 55e minuut kopte Yennick Berrevoets raak bij een hoekschop van Lourens van Rooijen. Vier minuten later was het Leon van Kersbergen die de score weer wat aantrekkelijker maakte door de 3-0 binnen te tikken. Vervolgens trad een periode aan dat MVV ’27 de tegenstander alle hoeken van het veld liet zien, maar verder de score niet opvoerde.
MVV ’27 zat weliswaar op rozen, maar Roel Nooteboom moest continu de manschappen om hem heen bij de les brullen om vooral geen risico’s te nemen en alert te blijven. Dat laatste was geen overbodige luxe, want de tegentreffer in de 79e minuut was een gevalletje van slordigheid van de Maaslanders. Spits Melvin van der Zeijden ontliep na balverlies op het middenveld eenvoudig de buitenspelval en stelde Sven van der Meer in staat te scoren (3-1).

MVV '27 - VERBURCH

MVV ’27 – VERBURCH

De begeleiding van MVV ’27 liet zich door hun fanatisme behoorlijk vocaal horen om de spelers waar nodig te corigeren en naar een overwinning te schreeuwen. Sommige spelers reageerden daarop door naar de zijlijn te roepen dat het ook wel wat minder kon!
Zonder al te veel druk van de kant van Verburch kon MVV ’27 de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en de punten in eigen huis houden. Dit smaakt naar nog meer en dat moet over een week een goed vervolg krijgen in het thuisduel tegen DSVP. Maar eerst zouden de spelers en de begeleiding zich storten in de gezelligheid van het Oktoberfest dat inmiddels zijn derde jaar beleefde bij de club.
Kort voor het einde van de wedstrijd werd Yennick Berrevoets tot Man of the Match uitgeroepen.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboon, Yennick Berrevoets, Lars Kloet, Jordi Lems (Jeffrey Wupkes), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard (Huib van Barneveldt) en Mark Akkerman (Sem Maaswinkel).