In het verre Nieuwveen, gelegen tussen Aalsmeer en Alphen aan de Rijn, heeft MVV ’27 bij volle maan de volgende bekerronde bereikt door het plaatselijke Nicolaas Boys met 1-4 aan de kant te zetten. Het duel tussen de zondag- derdeklasser en zaterdagderdeklasser werd door het overwicht van de Maaslanders in de tweede helft in het voordeel van de gasten beslist en dat was prettig. Zonder een  verlenging en eventuele strafschoppen naderhand werd het toch wel een latertje en er stond nog een lange terugreis op het programma.

Minpuntje in het sportieve duel was de vervelende blessure van de lokale aanvaller Job Janmaat die in de 6e minuut gesandwicht werd door twee tegenstanders en zo ongelukkig ten val kwam dat zijn schouder uit de kom schoot.
Beide ploegen stonden bij de aftrap volkomen blanco tegenover elkaar. Kennis van elkaars sterke cq. zwakke punten was er niet, dus moest er uitgegaan worden van de eigen kwaliteit. In de eerste helft ontstond zodoende een aardig duel met twee teams die enthousiast de aanval zochten, maar in de eerste dertig minuten geen kans wisten te creëren. De doelverdedigers leken een rustige avond te krijgen.
Echter met nog ’n kwartier te gaan voor de pauze werd Jordi Lems over links weggestuurd. Voordat keeper Koen Verlooy tussenbeide kon komen volgde een schot op doel, maar zijn poging werd op de doellijn door een verdediger gekeerd. Even later miste Mark Akkerman de juiste richting bij een rebound en zijn schot verdween naast het doel.
De thuisploeg zag een spectaculaire omgang van Jim Janmaat fraai ten koste van een hoekschop gered worden door de debuterende Twan Lansbergen.
Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Yusuf Durgunsu werd een vrije trap van Jeffrey Wupkes even zo fraai gekeerd door Koen Verlooy.

MVV ’27 kwam duidelijk met goede bedoelingen terug van de thee. De eerste de beste aanval was direct doeltreffend. Coen Hordijk gaf een splijtende pass op Jessy Zwaard die hard raak schoot (0-1). Er kwamen meer kansen voor de mannen van trainer Peter Broekman, maar MVV ’27 weigerde vooralsnog een snelle beslissing te forceren.
Pas in de 69e minuut was het Jessy Zwaard die zijn tweede treffer mocht noteren na een voorzet van Mark Akkerman (0-2). Twee later was het weer raak toen een hoekschop van Lourens van Rooijen door Jeffrey Wupkes werd binnen gekopt (0-3). De buit was binnen en dat was geruststellend.
Nicolaas Boys kwam niet vaak in de buurt van het Maaslandse doel, maar wist de eer in de 80e te redden via een treffer van Luke van Veen (1-3).
Hoe snel je van het ene doel bij het andere doel kunt komen werd gedemonstreerd in 88e minuut. Een verre uittrap van goalie Twan Lansbergen werd doorgekopt door Jessy Zwaard en vervolgens uitermate fraai door Leon van Kersbergen over de doelman gelepeld (1-4).
Blije gezichten in het Maaslandse kamp, want er viel weer iets te vieren. Nu maar hopen dat de lijn a.s. zaterdag doorgezet kan worden in het thuisduel tegen Verburch.

Opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt (Dik Groenewegen), Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Coen Hordijk (Sem Maaswinkel), Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard en Mark Akkerman.