Tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 12 oktober blikte voorzitter Michel Voogt uitgebreid terug op het seizoen 2014-2015. Het verhaal van Michel maakt duidelijk dat er enorm veel gebeurt rondom MVV ’27.

Het vorige seizoen stond vol van de mooie gebeurtenissen, zoals de sportieve successen van B1 en het 2e, de groei van de vrouwenafdeling, de successen van de sponsorcommissie en de onvergetelijke derby MVV ’27 – VDL. Maar 2014-2015 kende ook vele dieptepunten. Denk aan het verlies van MVV-iconen zoals John van der Meij en Piet Doelman. Of een sportief dieptepunt: de degradatie van ons eerste team. Het volledige overzicht, opgetekend vanuit Michel Voogt, kun je hieronder lezen.

Overleden mensen seizoen 2014 – 2015 die direct of indirect een band hadden met MVV:

 • Gert-Jan de Baan
 • Bram van Koperen
 • Simon van Zuilen
 • Peter Kloet
 • Remco van Vliet
 • Piet Doelman
 • John van der Meij
 • Nico van Uffelen
 • Dries van Uffelen
 • Zwaard
 • Emmerich
 • Van Barneveld
 • Cees van Aalst
 • Cor de Vos
 • Arend Korpel


In de zomer van 2014 was er weer veel gebeurd. Het jeugdkamp ging voor de 40e keer op stap met de Maaslandse jeugd. Dit was weer een feestelijke happening. Een stuk minder feestelijk was het feit dat Maasland opgeschrikt werd door het plotselinge overlijden van Gert-Jan de Baan op 38-jarige leeftijd. Gert-Jan was een graag geziene gast en met zijn bedrijf was hij een gulle sponsor voor MVV ’27. Zo werd onder meer de gehele medische staf in het nieuw gestoken door Jobbe.

Voor het eerst wordt er een mooie papieren seizoensgids in Maasland bezorgt. De eerste versie was alleen maar digitaal te bewonderen maar met deze papieren uitgave bereikten we veel meer mensen. Een goed stukje reclame voor onze club. In deze gids komt de gehele vereniging aanbod. Zoals jullie weten is er inmiddels alweer een tweede papieren versie gepubliceerd. De reacties zijn geweldig.

MVV 1 begint goed
De selectie is in de voorbereiding goed bezig. Er wordt volop geoefend en MVV wordt winnaar van het Post Kogeko toernooi in Schipluiden. De eerste competitiewedstrijd tegen RCL thuis eindigde in 1-1. De competitie is begonnen!

Op 15 september is de algemene ledenvergadering en Arno van Nierop wordt gekozen als bestuurslid technische zaken. Ik vervang Rita als voorzitter van deze mooie vereniging. MVV 1 wint in deze week zijn eerste wedstrijd, waarbij ik officieel voor het eerst als voorzitter mag optreden, met 3-0. Dat begint goed, dacht ik…… We weten helaas allemaal hoe het verder liep.

ALGEMENE LEDENVERGADERING_008

Vrienden en evenementen
In de zomerperiode en gedurende de rest van het seizoen zien we dat er steeds meer vrienden van MVV ’27 bij krijgen. De sponsorcommissie timmert hard aan de weg en het aantal vrienden van MVV blijft groeien. Zoals ik al vaker gemeld heb, zijn sponsoren zeer belangrijk voor de club. Welvreugd vierde samen met MVV dat ze dit jaar al 25 jaar sponsor waren van de A1. 25 jaar terug speelde ik samen met Aart in de A1 toen vader Kees het team voor het eerst sponsorde. 25 jaar later doet Aart dit nog steeds en heeft hij ook de A2 en de A3 in het nieuw gestoken.

De evenementencommissie laat zich ook steeds vaker zien. Naast het organiseren van evenementen staan ze ook steeds vaker bij een thuiswedstrijd een lekkernij voor te bereiden. Een andere zeer goede ontwikkeling is dat er weer ouderwetse klusmiddagen voor de jeugd ingevoerd worden. De F t/m de C ruimen de boel op en wassen bijvoorbeeld de reclameborden en maken de tribune schoon. Een echte topper was het organiseren van het Oktoberfest. Vele MVV’ers waren hier aanwezig in Duitse klederdracht. Het was een groot feest tot in de late uurtjes.

OKTOBERFEEST

In de keuken is er ook een nieuw gezicht te bewonderen. Peter Zwaard neemt samen met Riet de totale horecawerkzaamheden van MVV op zich.

In oktober wordt het Fevo West weer nieuw leven ingeblazen. Dit was op sterven na dood. Voor ons kwam er een oude bekende in het bestuur van het nieuwe Fevo West namelijk Piet Roels. Fevo West draait inmiddels weer op volle toeren en onze selectieteams doen mee aan de Westlandse poulewedstrijden die veelal doordeweeks plaats vinden.

Opmars dames en meiden
Ook de dames en meiden binnen MVV zijn met een behoorlijke opmars bezig. Er komen wat meidenteams bij na een gehouden promotiedag geïnitieerd door Joost van Ast. Er wordt ook van alles voor deze meiden georganiseerd om het voetballen bij MVV zo leuk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Nederlandse damesvoetbalteam tijdens een WK kwalificatieduel, een internationaal voetbaltoernooi, dames jeugdkamp en een beautyavondje .

Ook onze huisarchivaris is druk bezig geweest. Ben van Mil heeft in het afgelopen seizoen twee maal een historisch avondje gehouden. Hier zit erg veel werk in maar is altijd erg leuk en wordt zeer gewaardeerd.

Onze jeugd doet het erg goed. Een aantal teams liggen op kampioen / bekerwinnaar koers. Ook is er een jong talent gescout door Feyenoord. Keeper Rick Geltink van de E1 mag een aantal proeftrainingen volgen bij Feyenoord.

Op zaterdag 15 november wordt de club wederom opgeschrikt. We krijgen het bericht dat Peter Kloet is overleden. Peter was onze stadionspeaker, sponsor en barmedewerker. Met Peter achter de bar was het altijd één groot feest. Rond deze tijd kreeg ook Piet Doelman slecht nieuws te horen over zijn gezondheid.

Rond Sinterklaastijd werd ieder lid van MVV verrast door van Mierlo met een speculaaspop. De speculaaspoppen actie was een groot succes. Het Sinterklaasfeest van MVV wordt deels in de kantine gevierd waarna we met de hele stoet naar het Sinterklaashuis verkassen. Ook dit was een groot succes. De kinderen waren onder de indruk van dit mooie initiatief.

Onvergetelijke 6 december
6 december 2014 laat MVV ’27 zien aan de buitenwereld waar het allemaal toe in staat is en waarom deze club zo mooi is om onderdeel van uit te maken. In de ochtend werden de twee G-kleedkamers geopend door Baron Otto Bentinck, commandeur Maasland van de ridderlijke orde Balije van Utrecht. In samenwerking met de sponsorcommissie zijn deze twee kleedkamers gerealiseerd. Beide kleedkamers werden mooi gedecoreerd door Anja Eijgeraam, Eveline de Lijster en Jennifer Jansen met twee prachtige wandschilderingen. De jongens van beide G-teams werden verrast met een mooie muziekbox waar ze nu wekelijks plezier van hebben .

De middag stond in het teken van John van de Meij. In april werd de verschrikkelijke ziekte ALS bij hem geconstateerd. Een slopende ziekte waar helaas nog niets aan te doen is. MVV speelde de derby tegen VDL. John had voor beide clubs een grote rol gespeeld. Bij VDL verdedigde hij jarenlang het doel en bij MVV was hij al 16 jaar keeperstrainer. MVV en VDL wilden deze dag de aandacht vragen voor deze dodelijke ziekte en waar normaal MVV en VDL elkaar op een leuke manier elkaar het leven zuur proberen te maken, werden nu de handen in één geslagen. De geldinzamelingsactie werd direct gedoneerd aan de familie van der Meij, er was een eenheid met alle spelers die hand in hand het veld op liepen, er was een mooi spandoek gemaakt en er was veel vuurwerk. De wedstrijd met 2-1 gewonnen wat de dag nog mooier maakte. Alles werd gefilmd door de WOS en we konden het nog een week lang bewonderen op de WOS. Waar een club groot in kan zijn……. De actie werd zeer gewaardeerd door de familie van de Meij.

MVV27 - VDL

In december werden we ook verrast met een bezoek van de Tibetaanse bondscoach. Hij woonde een training van de A1 bij. Enkele jaren geleden was het gehele Tibetaanse team te gast bij MVV ’27.

Op 13 december kon MVV haar eerste kampioenen kronen. De G2 werd overtuigend kampioen. Dit feest is door de mannen groots gevierd.

Na enkele jaren van afwezigheid werd het kerstzaalvoetbaltoernooi voor de Maaslandse jeugd weer georganiseerd. Dit was een groot succes. Vele jeugdige Maaslanders (jongens en meisjes) deden mee aan deze tweedaagse. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Oliebollen de vriezer in
Op 27 december werd voor het eerst in de geschiedenis de oliebollenrace op het laatste moment afgelast. Door de hevige sneeuwval was het parcours te gevaarlijk geworden. De nieuwe datum werd 10 januari 2015. De oliebollen konden de vriezer in.

Rond deze tijd werd ook bekend dat MVV een opleidingsvergoeding zou ontvangen van 3000 euro van Maarten de Fockert. Hij had de transfer gemaakt van de Feyenoord-jeugd naar SC Heerenveen. Hier zijn we Maarten zeer dankbaar voor. Omdat MVV keepers belangrijk vindt, werd Jan Onck aangetrokken als keeperstrainer en coördinator

In januari meldde Stanley Klop zich aan om trainer van het derde team te worden. Vanaf dit moment ging het een stuk beter met dit team en werden er vele punten binnen gehaald. Zo goed zelfs dat uiteindelijk de laatste periode werd binnen gehaald.

Ook de lagere senioren teams doen het goed en een aantal teams draaien zelfs bovenin mee. Daarnaast is er een heuse confrontatie tussen twee MVV-teams, namelijk MVV 8 en MVV 9. Beide teams zitten in dezelfde poule. MVV 8 komt er uiteindelijk als beste uit.

Het eerste doet het na de winterstop niet goed. Voor de winterstop werden er nog wel punten gepakt echter na de winterstop worden er veel wedstrijden verloren.

Slecht nieuws
Op 21 februari kregen we als club wederom slecht nieuws te verwerken . Piet Doelman was overleden. Piet was een boegbeeld binnen MVV en was niet weg te denken binnen de club. Hij heeft naast zijn voetbalcarrière binnen de club samen met zijn vrouw Annie vele functies vervuld. Wij zullen zijn inzet en aanwezigheid binnen de club nooit vergeten.

MVV27 - DSVP

MVV 1 blijft het slecht doen in de competitie en het publiek begint zich te roeren. Her en der horen we steeds meer negatieve klanken over de inspanningen van het eerste en de trainer.

10 maart kregen we het bericht dat John van de Meij was overleden. Ondanks dat we wisten dat dit er aan zat te komen, was dit wederom een schok voor de vereniging. John was tot het laatste moment op de club. Zijn doorzettingsvermogen was / is een voorbeeld voor velen.

Social media gaan ook steeds meer een rol van betekenis spelen binnen de club. We hadden al een mooie site, Facebook en Twitter. Dit werd dit jaar uitgebreid met Instagram en Periscope (videobeelden). MVV gaat met haar tijd mee!

Succesvolle toernooien
Begin april gaan onze vrouwen 1 en 2 naar een Internationaal toernooi in Genk te België. Gezien de verhalen en de verslagen op de site was dit een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Wat ook een succes was, was het Westlands Kampioenschap voor de F-pupillen bij MVV. Het was een drukte van jewelste op de vereniging en alles was tot in de puntjes georganiseerd. Den Hoorn was de grote winnaar van het toernooi wat Gravenzande in de finale versloeg.

MVV 1 is nu echt een beetje de weg kwijt in deze periode. Er werd thuis met 4-0 van Lyra verloren, 3-0 uit bij VDL en 4-0 bij RCL.

Kampioenen
Met vele andere teams gaat het gelukkig wel goed. MVV 3 pakt de vervangende periodetitel, MVV 2 wordt periodekampioen, E1 wordt kampioen, Vrouwen 3 wordt kampioen, B1 handhaaft zich knap in de hoofdklasse, Zaal 1 handhaaft zich knap in de Topklasse, A1 wordt periode kampioen, C1 wordt 2e in de 1e klasse, vrouwen 1 handhaaft zich in haar klasse, D1 speelt de halve finale tegen Feyenoord D1 in de Rijnmondcup, de C1 speelt de finale tegen Feyenoord in de Rijnmondcup en verliest nipt met penalty’s en de G1 wint de Haaglanden voetbalcup.

Degradatie MVV 1
MVV 1 speelt op 1 doelpunt verschil nacompetitie tegen UVS uit Leiden. Van te voren wisten we dat dit een lastige tegenstander zou worden. Helaas klopte dit gevoel en MVV verloor tweemaal. Degradatie van het eerste was een feit. Door deze resultaten, de onderlinge sfeer en de negatieve uitlatingen in de krant hebben wij besloten om vroegtijdig afscheid te nemen van Martin Vermeer.

MVV27 - UVS

In deze periode werden we als club weer geconfronteerd met een overlijden. Cor de Vos sr. overleed plotseling na een kort ziekbed. Cor was een zeer actief vrijwilliger die onder andere al jarenlang onze velden verzorgde.

Familiedag met belangrijke wedstrijden
Op onze traditionele familiedag waren er ook drie belangrijke wedstrijden te bewonderen namelijk de finale van MVV 2 tegen Zwaluwen, MVV A1 speelde tegen CKC uit Capelle aan de IJssel en de C1 speelde voor de finale van de Rijnmondcup tegen Feyenoord C1.

MVV 2 had een riante positie omdat er thuis al 3-0 was gewonnen van Zwaluwen. Een makkie zou je zeggen. Het liep echter allemaal anders. Binnen mum van tijd stond MVV 4-0 achter en met deze stand zou Zwaluwen promoveren. Na het missen van een penalty van MVV dachten de meeste toeschouwers dat het niet meer zou lukken. Echter de koek was op bij Zwaluwen en MVV wist tweemaal te scoren. De eindstand was 4-2 dus dat betekende dat MVV 2 gepromoveerd was. De A1 moest ’s middags. De wedstrijd begon goed. MVV had veel kansen echter de bal ging er niet in….. En ja, dan is er zo’n oude voetbalwet die zegt als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Helaas werd de wedstrijd verloren en liep de A1 de promotie op een haartje na mis. Het mooie van dit verhaal is dat er wel een goede jeugd aan zit komen waar we hopelijk nog jaren van kunnen genieten. Ondanks het verlies werd er volop gefeest tijdens de familiedag.

Afscheid twee coryfeeën
Op deze familiedag was er ook het voetbalafscheid van twee coryfeeën binnen MVV. Bram van der Lely en Joop van Berkel namen afscheid van het veteranenteam. De veteranen verzorgden een leuk afscheid middels een wedstrijd en beide heren werden door het bestuur benoemd tot lid van verdienste.

Na het ontslag van Martin Vermeer is op 20 juni uiteindelijk Peter Broekman als trainer gekozen uit de vele aanmeldingen. Naast Peter werd er ook een volledig Maaslandse staf geselecteerd in de naam van Addy Nijssen, Jan de Kruijf en Paul Louter en John Emmerig. Laatstgenoemde maakte al eerder onderdeel uit van de technische staf.

Als laatste heeft de site in het gehele jaar vol gestaan met berichten van de lief en leed commissie. Er werden vele bezoekjes afgelegd naar leden die bijvoorbeeld een zware blessure hadden of een kleintje hadden gekregen. Ook werden er vele kaarten namens MVV gestuurd. Een initiatief waar we zeer trots op zijn binnen de vereniging.