De wekelijkse bezoekers van de kantine van MVV ’27 is het ongetwijfeld al opgevallen: Peter Zwaard is niet langer beheerder van de keuken. Een verschil van inzicht over de te varen koers met Riet Jordaan lag ten grondslag aan het plotselinge vertrek van Peter. Daarnaast kreeg hij de kans om zijn bedrijf Puur en (H)eerlijk voort te zetten in de Singelhof, waardoor de keuze om afscheid van MVV te nemen makkelijker te maken was.

Een jaar geleden kwam Peter met het bestuur van MVV overeen dat hij de faciliteiten van de keuken mocht gebruiken voor zijn bedrijf. Iets waar hij de club zeer erkentelijk voor is. ‘Ik wil benadrukken dat ik de club zeer dankbaar ben. Ik heb het keukenbeheer ook met veel plezier gedaan. Ik stond elke zaterdag oom 8 uur bij de Lidl om inkopen te doen voor onder meer de broodjes gezond. De mensen van de Lidl keken raar op als ik al het brood kocht. Ik maakte bijvoorbeeld de broodjes voor het eerste en tweede en dat werd positief ontvangen. Van de penningmeester begreep ik dat de omzet ook behoorlijk omhoog ging, onder meer door de verkoop van de broodjes gezond. Het is jammer voor de club dat de samenwerking beëindigd is, maar na een aantal aanvaringen heb ik tegen het bestuur gezegd dat ik niet op deze manier verder wilde gaan.. Zij hebben besloten de samenwerking met Riet voort te zetten, wat ik ook wel begrijp.’

Van rancune is geen sprake. ‘Ik heb met Michel (Voogt, red.) gesproken en tegen hem gezegd dat ze me altijd mogen bellen om iets anders te doen voor de club. MVV is een mooie club en ik blijf er ook graag komen. Het voordeel van niet langer keukenbeheerder zijn, is dat ik nu tijd heb om zaterdags bij het eerste te kijken.’ Gisteren debuteerde zijn zoon Rick in de basis in een officiële wedstrijd. ‘Dat was heel leuk om te zien, met behalve Rick ook Sem Maaswinkel en Huib van Barneveldt in de basis. Jongens die hun hele leven samen hebben gespeeld. Ze hebben hard geknokt en ik ben blij dat ze uiteindelijk nog een punt haalden.’

Hoewel Peter zijn bedrijf niet langer runt vanuit de MVV-kantine, blijft Puur en (H)eerlijk als sponsor van Zaal 8 aan MVV verbonden. Op 1 oktober vierde het bedrijf zijn eenjarig bestaan en gezien het succes lijken daar nog vele jaren bij te komen. ‘We hebben een samenwerking met Stichting Welzijn Midden-Delland en de zaken gaan goed. Iets wat zonder de hulp van MVV niet mogelijk was geweest. Nogmaals, daar ben ik de club zeer dankbaar voor.’

Van MVV-zijde zijn we Peter zeer dankbaar voor zijn inzet in het afgelopen jaar en wensen we hem veel succes met Puur en (H)eerlijk. Uiteraard zien we hem graag op Sportpark de Commandeur, als toeschouwer van het eerste en mogelijk in de toekomst in een andere functie.