In Rijswijk was Semper Altius met 5-2 te sterk voor de Maaslandse formatie. Hoe anders kan zo’n duel lopen  wanneer Roel Nooteboom in de 14e minuut zijn koelbloedigheid had getoond en zijn team op voorsprong had gezet. Een vrije trap van Mark Akkerman bracht hem recht voor het doel van de thuisclub en in plaats van deze eerst onder controle te brengen, nam hij het leer direct op zijn slof en miste de juiste richting.

Echter de start van dit seizoen kan voor MVV ’27 het best getypeerd worden als ‘net niet’. Wat in het verleden soms zo logisch leek, lijkt nu ver weg. Het zelfvertrouwen van de mannen van Peter Broekman kan waarschijnlijk stijgen door een prima overwinning, maar het zat er tegen Semper Altius gewoon niet in. De eerste helft acteerden men sowieso te lief voor de thuisploeg die met 2-0 stand aan de thee ging.

In de voorgaande duels kon gezegd worden dat de Maaslanders pech hadden met zoveel onbenutte kansen, maar in dit duel had dit een vreemd excuus geweest. Weliswaar waren er alleen al in het eerste bedrijf grote mogelijkheden voor nogmaals Roel Nooteboom (kopbal via de grond), Jessy Zwaard en Mark Akkerman, waarbij doelman Danny van der Oever zich in alle  pogingen een prima goalie toonde. Semper Altius kon zich echter onder andere beroepen op een schot van de pas 17-jarige Alioune Sène op de paal welke vervolgens in de handen van Glenn Mostert belandde en op slag van rust knalde Ahmad Ahmead hard tegen de onderkant van de lat.

Tegen die tijd had Semper Altius dus wel al de leiding genomen. Een vrije trap in de 31e minuut van Mitchell Burgwal werd onderweg van richting veranderd wat Glenn Mostert kansloos maakte (1-0). Diezelfde doelman trad bij de 2-0 onvoldoende alert op, waarna Dylan Groen bij de tweede paal als winnaar in een scrimmage uit de bus kwam (2-0).

Direct na de rust had Dion Dickhoff de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. MVV ’27 was zeker met betere bedoelingen uit de kleedkamer terug gekomen, maar het bleek vooralsnog weinig effect te sorteren. De behendige Alioune Sène mocht vrij opkomen en gaf een strakke voorzet op Peter Aref die de bal beheerst in de hoek deponeerde (3-0).

Het verschil in kansen was vaak niet groot, maar het effect des te meer. Wat bij de thuisclub wel lukte, leek bij MVV ’27 niet te mogen. Mark Akkerman zag zijn poging op de lat stuiteren. Enkele minuten later werd de geheel vrijgelaten  Alioune Sène met een voorzet van Mitchell Burgwal op zijn wenken bediend. Met een buitengewoon fraaie omhaal zette de jongeling zijn ploeg op 4-0.

De even tevoren ingevallen Huib Barneveldt verdiende een kalktrap nadat hij in het strafschopgebied onjuist was afgestopt, maar wist alsnog de bal richting doel te schieten. Dat was mogelijk de reden dat arbiter Mohammed Moussoui  de bal niet op de stip wenste te leggen.

Verdedigend zag het er vervolgens bij de 5-0 aan Maaslandse kant ook weer niet best uit. Dylan Groen werd onderweg naar het doel onvoldoende aangepakt en schoof zelf in de 74e minuut de 5-0 binnen.
Binnen een minuut was er de tegentreffer. Goed voorbereidend werk van Huib van Barneveldt werd door Jordi Lems afgemaakt (5-1).

Iets wat deze wedstrijd niet nodig had was de domme klap van Maurice van de Steenhoven in het gezicht van Mark Akkerman. Bij deze stand en het verder sportieve verloop van het duel leek dit een nutteloze actie en met rood op zak mocht hij eerder gaan douchen.

Een solo-actie van Mark Akkerman zorgde ervoor dat de lichtvoetige Huib van Barneveldt, absoluut een lichtpunt aan Maaslandse zijde, de 5-2 bij de tweede paal kon binnenglijden.

Waar MVV ’27 geen pingel kreeg, was er voor Semper Altius wel één. Roel Nooteboom zette Ahmad Ahmead, iets te bruusk in de ogen van de arbiter, opzij. Marco van Trier mocht van elf meter aanleggen en zag zijn trap knap uit de doelmond geronseld worden door Glenn Mostert.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk, Dion Dickhoff, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Mark Akkerman, Jessy Zwaard (Huib van Barneveldt) en Lourens van Rooijen (Sem van Maaswinkel).

Foto’s van de wedstrijd. (foto’s: Semper Altius)