Net als in de drie voorgaande wedstrijden grossierde MVV ’27 ook in het duel tegen het Loosduinse GDA in kansen. Dat er slechts één van benut werd, baart trainer Peter Broekman grote zorgen. Na afloop stelde hij daar de gehele week met zijn assistenten en de selectie mee bezig te zijn, maar tot op heden blijft de beloning uit. Als maar een behoorlijk deel van alle kansen in doelpunten zou worden omgezet, zitten de Maaslanders wekelijks op rozen.

In het thuisduel tegen GDA begon MVV ’27 iets meer behoudend dan gewoonlijk om maar niet  door vlijmscherpe uitvallen te worden overvallen. Daarnaast werden de pijlsnelle vleugelspelers van GDA met een strakke mandekking geconfronteerd. Echter na vijf minuten konden deze plannen reeds in de prullenbak. Een hoekschop van Jeffrey van der Meer werd, ondanks de aanwezigheid van twee Maaslandse verdedigers, koppend door Lesley Kloor in de hoek gemikt (0-1).
Het eerste half uur bleken de gasten sowieso gevaarlijk bij nagenoeg iedere aanval. De snelle linksbuiten Paul Didi Eesiah bezorgde zijn bewaker Lars Kloet handen vol werk en ook de veelvuldig opkomende Rodier Hussain-Ali leek ongrijpbaar. Daarnaast waren de fysiek sterke Danny van Kesteren en Lesley Kloor nauwelijks van de bal te krijgen. Laatstgenoemde had in de 18e minuut een 100% kans de score voor de Loosduiners op te voeren, maar Glenn Mostert bracht ten koste van een hoekschop redding. Even later zag Adil el Fakih zijn kopbal net over de Maaslandse lat scheren.
Na een half uur ging de GDA-storm liggen en zou MVV ’27 tot aan het eindsignaal het heft in handen nemen. Nadat Mark Akkerman de bal in de 38e minuut voorlangs had geschoten, stond het aluminium Maaslands succes tot tweemaal toe in de weg. Een afgeslagen hoekschop werd door Dion Dickhoff op zo’n 25 meter van het doel opgevangen en met veel kracht tegen de kruising gemikt, zes minuten later gevolgd door een poging van Mark Akkerman die via de handen van keeper Pim Bergmans diezelfde lat testte.

Na het hervattingssignaal van de prima leidende arbiter Erik de Winter voerde MVV ’27 de druk op en zette het GDA direct vast op eigen helft.
Dion Dickhoff, die de bal van Lourens van Rooijen ontving, lepelde de bal net over het doel van GDA en zette daarmee in de 48e minuut de eerste kans op papier en er zouden er nog vele volgen.
Met de oude overbekende zegswijze kreeg MVV ’27 te maken. In de 67e minuut liet het team van trainer Richard Langeveld zien hoe je de weinige kansen dient af te maken. Een voorzet van Patrick Kruis werd door Rodier Hussain-Ali binnengekopt (0-2).

MVV27 1 - GDA 1

MVV27 1 – GDA 1

Eindelijk, met nog ruim tien minuten te spelen, was er succes voor de gastheren. Dion Dickhoff bracht de ingevallen Leon van Kersbergen in stelling en met links drukte hij af (1-2).
Er gloorde weer hoop in de Maaslandse harten en MVV ’27 zette nog eens flink aan, maar meer succes bleef verder uit. Leon van Kersbergen zag zijn schot naast het doel eindigen en Lourens van Rooijen stuitte op de Loosduinse doelman.
Dat GDA in de blessure nog op 1-3 kwam, maakte op dat moment eigenlijk niet meer uit. Bij een razendsnel uitgevoerde counter zette Arnout Ooijevaar de geflatteerde 1-3 op het scorebord.

MVV ’27 zal moed moeten putten uit het feit dat men tot nu toe elke week in ieder geval volop kansen creëert. Wanneer dat niet het geval zou zijn, wordt het helemaal een lastig verhaal. Alleen het zelfvertrouwen zal moeten worden opgekrikt, waardoor succes kan terug keren. Een overwinning op Semper Altius komende zaterdag in Rijswijk zou een prima zetje in de rug kunnen zijn.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes (Huib van Barneveldt), Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Coen Hordijk, Jordi Lems (Leon van Kersbergen), Dion Dickhoff (Joey Leeuwenburgh), Mark Akkerman, Jessy Zwaard en Lourens van Rooijen.