Maaslander en oud-MVV’er Maarten de Bruijn (dan 21 jaar) raakt in 1999 vermist tijdens een rondreis door India. In de documentaire Dichter bij Maarten reist zijn twee jaar jongere broer Hein samen met zijn vader Jaap in de voetsporen van Maarten door het land.

Ook Hein kennen we, net als Maarten én hun broer Jaap de Bruijn, als MVV’ers. Hein heeft destijds drie brieven van Maarten gekregen, daarna werd en bleef het stil. Aan de hand van die brieven bepaalt Hein zijn route. Kort voordat hij naar India vertrekt om precies vijftien jaar nadat zijn geliefde broer wegging op zoek te gaan naar rust in zichzelf, krijgt hij een bericht dat zijn hele reis verandert. Op zaterdagavond 3 oktober (20.00u) en zondagmiddag 4 oktober (14.30u) is Dichter bij Maarten tijdens twee exclusieve vertoningen te zien in Theater Koningshof in Maassluis.

Wil je de documentaire zien? Stuur dan een e-mail naar dichterbijmaarten@gmail.com en geef daarin duidelijk aan met hoeveel mensen je wilt komen. Er worden geen kaarten voor de vertoningen verkocht. Makers Raymond Grimbergen en Hein Piller de Bruijn vragen bezoekers om een gift, indien zij de film – die geheel uit eigen middelen is gemaakt – willen steunen. Dit geld wordt gebruikt om Dichter bij Maarten breder onder de aandacht te brengen, ook internationaal. Overmaken kan op NL13 INGB 079 332 9515 t.a.v. H.H. Piller de Bruijn o.v.v. Dichter bij Maarten.

Meer over de documentaire vind je op de Facebook-pagina Dichter bij Maarten.