Het valt een treetje lager nog niet mee voor MVV ’27. Niet dat het klasseverschil met de tot nu toe getroffen teams zo groot is, men doet er zelfs totaal niet voor onder. Echter in de verdediging worden veel te veel fouten gemaakt en van de gecreëerde kansen worden er te weinig in doelpunten omgezet. Deze oorzaken geven het team voorlopig te weinig houvast om een wedstrijd in winst om te zetten.

Ook in het duel tegen en in Honselersdijk was dat het geval. Ondanks een bliksemstart werd het voordeel in no time verspeeld. Na een half uur had MVV ’27 zich in een kansloze positie gespeeld en vocht het voornamelijk tegen zichzelf. Trainer Peter Broekman en zijn assistenten zullen met verbazing naar hun elftal hebben zitten kijken in het eerste bedrijf over hetgeen zich voor hun neus voltrok
En het begin van het duel tussen de twee oude bekenden was zo veelbelovend. Een streep van Joey Leeuwenburgh werd ternauwernood gekeerd door Honselersdijk-doelman Tom van Schie en in de 7e minuut beroerde een schot van Jessy Zwaard de paal. MVV ’27 had op dat moment het meeste recht op een treffer en die kwam dan ook in de 12e minuut. Mark Akkerman gaf met rechts (!) een pass op Jessy Zwaard die met links de 0-1 op het bord schoot.
Het zag er zo goed uit, maar het bleek een illusie. Binnen drie minuten was de stand al weer in evenwicht. Op links werd de doorgebroken Tom van Veen onvoldoende aangepakt en hij profiteerde daar dankbaar van (1-1).
Ondanks een terechte buitenspelsignaal van Ronald van der End mocht de thuisploeg zes minuten later toch doorspelen en Leon de Brabander vond recht voor het doel van MVV ’27 Nicky Peters die zijn maten op voorsprong bracht (2-1). Weer drie minuten later was het Tim van der Meer die Leon de Brabander op maat bediende (3-1).
Ook bij de 4-1 van Tom van Veen was de defensie van MVV ’27 niet alert genoeg om hem bijtijds te stoppen. In twaalf minuten hadden de Maaslanders hun goede start teniet gedaan.
In de 27e minuut was MVV ’27 echter zelf dicht bij een treffer. Een als voorzet bedoelde poging van Lars Kloet eindigde tegen het aluminium van de tweede paal. Drie minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Mark Akkerman werd nog gepareerd door  Tom van Schie, maar de rebound was een prooi van Yennick Berrevoets (4-2). Pogingen van MVV’27 de stand nog voor rust een draaglijker aanzicht te geven liepen verder op niets uit.

In de tweede helft waren de kansen voor beide ploegen niet meer op twee handen te tellen. Het was werkelijk een wonder dat de ruststand tevens de eindstand zou worden.
Jessy Zwaard (schot net over en één in het zijnet), Lourens van Rooijen (schot gestopt door de keeper) en Eric van Geest (kopbal net naast) hadden nog de grootste mogelijkheden aan Maaslandse kant.
Aan de andere kant was het boffen voor MVV ’27 dat bij snelle uitvallen zowel Luke Groeneboom als Tom van Veen en Nicky Peters hun mee opgekomen medespelers totaal negeerden en nu stuitten op een prima doelman Glenn Mostert.
Ondanks het aandringen van MVV ’27 ondervond het scorebord geen verandering meer, al had een eindstand van 6-6 of meer niet misstaan.

Opstelling: Glenn Mostert, Joey Leeuwenburg, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes (Eric van Geest), Coen Hordijk, Lars Kloet, Jordi Lems, Yennick Berrevoets (Sem van Maaswinkel), Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard en Mark Akkerman (Huib van Barneveldt).