MVV ’27 liet zaterdag in zijn laatste bekerwedstrijd geen spaan heel van het eveneens naar de derde klasse gedegradeerde Pernis. De ploeg van de nieuwe oefenmeester Peter Broekman stopte pas toen de dubbele cijfers waren bereikt: 10-1. De overwinning betekende  meteen dat MVV zich na eerdere overwinningen op DVO ’32 (2-5) en Victoria ’04 (3-1) overtuigend plaatste voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

MVV27 1 - PERNIS 1

MVV27 1 – PERNIS 1

Het publiek van de Maaslanders klapte zaterdagmiddag zijn handen met name stuk  voor de ontketende Mark Akkerman. De linkerbuitenspeler lijkt herboren en speelt als in zijn beste jaren en lijkt net als zijn maatje aan de  rechter kant Lourens van Rooijen absoluut verzekerd van een basisplaats. Broekman, met naast hem zijn assistenten Addie  Nijssen en Paul Louter, kiezen dit seizoen voor een herkenbare 4-3-3-stijl, waar zijn spelersgroep vooralsnog goed in lijkt te gedijen. Komende zaterdag zal echter pas blijken wat de monsterscore daadwerkelijk waard is, als de seizoensouverture in en tegen Maasdijk gepland staat. Wordt dat duel niet gewonnen, dan zal ook het memorabele duel tegen Pernis snel in de vergetelheid geraken.

MVV ’27 maakte zaterdag vanaf minuut één een gepassioneerde indruk. Al na zes minuten lag de bal via verdediger Jeffrey Wupkes achter de wanhopige Pernis-goalie. Vervolgens was het een halfuur wachten op de volgende treffer, maar toen brak een wel zeer productieve periode aan voor de rood-witten. Achtereenvolgens  Akkerman, Van Kersbergen, Van Rooijen en Van Rooijen zorgden voor de niet eens geflatteerde 5-0-ruststand.

MVV27 1 - PERNIS 1

MVV27 1 – PERNIS 1

Meteen na de thee liet de thuisclub tot ongenoegen van de begeleiding de teugels enigszins vieren en gaf het de tegenstander de kans om de 5-1 aan te tekenen. Daarna was het tot het eindsignaal smullen van bij vlagen weergaloze acties van met name Akkerman en Van Rooijen. Wupkes, Akkerman, tweemaal invaller Jessy Zwaard (beide keren op aangeven Akkerman) en invaller Huib van Barneveldt (assist Van Rooijen) zorgden er uiteindelijk voor dat waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis van MVV ’27 tijdens een officiële wedstrijd de 10 op het scorebord verscheen.

MVV ’27: Mostert; Voogt (46. Kloet), Wupkes, Berrevoets, Hordijk; Leeuwenburgh, Lems, Van Kersbergen; Van Rooijen, Van Geest (62. Zwaard), Akkerman (75. Van Barneveldt).