In het tweede bekerduel heeft MVV ’27 na DVO ’32 ook de Vlaardingse zondagvierdeklasser Victoria ’04 opzij gezet (3-1). Een zeer terechte overwinning, maar pas vijf seconden voor het eindsignaal van arbiter Wigleven werd de bevrijdende 3-1 door invaller Erik van Geest gescoord. Ondanks de lawine van kansen kon de thuisploeg niet eerder achterover leunen.

Het duel op het hoofdveld, waar geen veldverlichting aanwezig is, begon een kwartier later. De begeleiders van Victoria ’04 hadden de spelerspassen vergeten mee te nemen. Menigeen bedacht al dat het duel in volledige duisternis zou eindigen rond de klok van negen uur, mede door het feit dat de regen het decor ook niet echt bijlichtte. Het viel mee, hoewel het lastiger werd de spelers in de slotfase te herkennen.
Na het startsignaal van de arbiter trokken de mannen van trainer Peter Broekman direct het initiatief naar zich toe. Via de buitenspelers werd de defensie van de Vlaardingers onder druk gezet. Het wachten was op een eerste treffer, maar daar speelde MVV ’27 net niet slim genoeg voor.
Net als afgelopen zaterdag tegen DVO ’32 kwam MVV ’27 ondanks een overwicht op achterstand. In de 30e minuut verslikte doelman Bart den Broeder zich in een voorzet, liet deze glippen en Aron Mellink was er als de kippen bij de bal net genoeg te raken dat deze de doellijn passeerde (0-1).
Ondanks de tegenslag bleef MVV ’27 in het laatste kwartier voor de pauze aandringen en troffen bij vele doelpogingen de Vlaardingse doelman Michael van der Boor als een te groot obstakel. Jesse Zwaard en Martijn Ham grepen na meerdere doelpogingen hulpeloos naar het hoofd.
De meer dan verdiende gelijkmaker in de 42e minuut kwam uiteindelijk van de voet van Lars Kloet die rustig bleef en de vrije hoek uitzocht (1-1).

De tweede helft schoot MVV ’27 weer uit de startblokken. Victoria ’04 trachtte de aanvalszucht van de Maaslanders te ontregelen door regelmatig met flinke en ongeoorloofde tackles te strooien. Scheidsrechter Wigleven had het er maar druk mee en stuurde rond de 68e minuut Ruben Rossel met zijn tweede gele prent, na een forse ingreep tegenover Jordi Lems, richting de douche. In het eerste bedrijf had Coen Hordijk al op identieke wijze kennis gemaakt met deze speler wat hem toen ook op een prent kwam te staan. Vier andere spelers van de gasten werden met eenmaal geel genoteerd.
Het aluminium was vanavond ook een grote hindernis voor de dadendrang van MVV ’27. Eerst was het Lourens van Rooijen die met een schot de verste paal beroerde en in het verdere verloop wist Mark Akkerman die ‘prestatie’ zelfs te verbeteren door tweemaal de lat te raken.
In de 75e minuut veroverde hij de bal op zo’n dertig meter voor het doel, trok op langs zijn geliefde linkerkant en gaf nu de bal verstandigerwijs breed op Lourens van Rooijen die de 2-1 binnentrapte.
Met nog een afgekeurde treffer van Jessy Zwaard en de al eerder genoemde treffer van Eric van Geest (3-1) mag het duidelijk zijn dat MVV ’27 terecht als overwinnaar van het veld stapte.

Opstelling: Bart den Broeder, Coen Hordijk, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes (Eric van Geest), Harm Voogt, Lars Kloet, Joey Leeuwenburgh (Jordi Lems), Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard en Martijn Ham (Mark Akkerman).