Zonder al te veel in de problemen te komen heeft MVV ’27 de eerste van drie bekerduels op een positieve wijze in winst omgezet. Onder tropische omstandigheden werd vierdeklasser DVO’32 met duidelijke cijfers opzij gezet. De 2-5 overwinning was op zich een goed resultaat, maar de Maaslandse defensie liet te vaak steken vallen. Onvoldoende of met twijfel ingrijpen, het verkeerd dekken en het elkaar ruggensteun geven. Het zag er niet altijd goed uit en tegen betere tegenstanders wordt dit onmiddellijk afgestraft.

De Maaslanders mochten de eerste aanspraken maken op een treffer bij kansen van Joey Leeuwenburgh (schot gekraakt) en een hard schot van Lourens van Rooijen dat een prooi werd voor de Vlaardingse goalie Purcy van Es.
Toch kon de thuisploeg als eerste juichen in de 14e minuut. In de defensie van MVV ’27 kon niemand de op pad gestuurde Gert Jan van der Veen afstoppen en de van Deltasport overgekomen spits tekende met links de 0-1 aan.
Lang kon men aan Vlaardingse kant niet nagenieten, want binnen vijf minuten kwam MVV ’27 op voorsprong. Eerst was het Lourens van Rooijen die binnenschoot, nadat Erik van Geest op het middenveld de bal veroverde en hem in stelling bracht (1-1). In een volgende aanval werd Mark Akkerman op avontuur gestuurd en legde de bal panklaar gereed voor Erik van Geest die eenvoudig kon afronden (1-2).
Ruim een kwartier was er op dat moment gespeeld en de wedstrijd dreigde vervolgens weg te zakken naar een matig niveau. MVV ’27 liet DVO ’32 in de waan dat er iets te halen viel door defensief de genoemde steken te laten vallen. Dat er geen schade ontstond was niet te danken aan het eigen spel.

DVO ’32 kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer, want de Maaslanders werden de eerste minuten terug gedrongen. Verder dan een schot op de paal van Tim Kievit kwam men echter niet.
MVV ’27 pakte de draad vervolgens weer op en kon de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Glenn Mosterd mocht in de 55e minuut een assist op zijn naam schrijven. Zijn trap bracht linksbuiten Mark Akkerman in stelling die zijn tegenstander op snelheid klopte en vervolgens fraaie afrondde (1-3).
Trainer Peter Broekman kon tien minuten later terugkijken naar een gouden wissel. De één minuut eerder voor Erik van Geest ingevallen Martijn Ham mocht na zijn eerste balcontact al direct juichen (1-4).
DVO ’32 kon er weinig tegen inbrengen en de stand werd in de 78e minuut nog wat verder opgevoerd. Jeffrey Wupkes zette Martijn Ham voor de keeper van DVO ’32. Diens inzet werd nog gekeerd door Purcy van Es, maar de rebound was een prooi voor de eveneens ingevallen Leon van Kersbergen (1-5).
Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Tim Kievit zag kans Diego Remondo Gomez te bereiken die de verre hoek met succes vond (2-5).
Arbiter Johan Strijd uit Voorburg had een gemakkelijke middag. Twee teams die met respect voor elkaar omgingen en dat maakte dat de leidsman de kaarten op zak kon houden.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Harm Voogt, Coen Hordijk, Joey Leeuwenburgh (Leon van Kersbergen), Jordi Lems, Mark Akkerman, Eric van Geest (Martijn Ham) en Lourens van Rooijen (Jessy Zwaard).

MVV ’27 in de slotfase onderuit bij Excelsior M 2

In een oefenduel afgelopen dinsdag tegen het tweede team van Excelsior M werd de Maaslandse ploeg in de slotfase met 3-2 alsnog opzij gezet. Onze gastheer uit de hoofdklasse speelde in de traditionele 4-4-3 opstelling, net als het team van trainer Peter Broekman.
Organisatorisch had MVV’27 de zaken goed op orde. Na 12 minuten een actie van Lourens van Rooijen die niet verder kwam dan de handen van  de Maassluise keeper. Het eerste half uur waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd.
Een kwartier voor tijd, na een schot van  Joey Leeuwenburgh, nam Leon van Kersbergen een vrije trap vanaf zo’n twintig meter.  Helaas belandde deze trap links naast de goal.
Na meerdere reddingen van doelman Bart den Broeder kreeg MVV ’27 nog een mogelijkheid  door een daverend schot van Lars Kloet richting de verre kruising .
Met 0-0 werden de spelers naar de thee gedirigeerd.

In de tweede helft  ontvouwde zich een echt spektakel. Nadat hij even tevoren een gele kaart had ontvangen schoot Leon van Kersbergen hard op het doel, de keeper redde, maar de toegelopen Martijn Ham kopte de bal leep over de Maassluise goalie (0-1).
In de 61e minuut na actie van  Lourens van Rooijen op rechts, komt de bal voor op Jessy Zwaard.  Diens schot werd geblokt, maar uit de rebound scoorde Leon van Kersbergen de 0-2. In deze periode was MVV’27 echt de baas. Toch  draaide de wedstrijd om en scoorde Excelsior Maassluis tweemaal uit messcherpe counters.
Zelfs een gelijkspel zat er niet in, want de snelle linksbuiten van Excelsior M doet MVV ’27 wankelen en zorgt bij het verstrijken van de tijd voor de 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.
Een belangrijk leermoment voor het team en de spelers. Slimmer acteren en zorgen dat je de wedstrijd in eigen voordeel uitspeelt.