Tegen het Hoekse HVC ’10 van onze oud-trainer Pim van der Hoorn stond er uiteindelijk een 6-1 score op het bord. Dit soort wedstrijdstrijden zijn er nu eenmaal om het ‘materiaal’ uit te proberen en zo kregen ruim twintig MVV ’27-spelers de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Nogal wat talentvolle spelers uit de A kregen de gelegenheid het een stapje hoger te laten zien en dat lijkt ook logisch nu er in de transferperiode niemand van buitenaf is bijgekomen.
Mochten er mensen geweest zijn die iets te lang rond de kantine bleven hangen , dan was de kans groot dat zij de twee treffers misliepen. Binnen drie minuten was de stand reeds 1-1.
Eerst was het Robin van den Bos die de bal, onderweg beroerd door het hoofd van Harm Voogt, achter doelman Glenn Mostert liet ploffen (1-0).
Even later zag de Eritreeër Mulugeta Amanuel kans een prachtige voorzet van links in de verre hoek te schieten (1-1). Deze speler meldde zich afgelopen januari bij MVV ’27 en kon nagenoeg direct meetrainen. Nu maakt hij deel uit van de selectie en in het veld en luistert hij naar de bijnaam Mule.
De partij bleef vervolgens ’n half uur in evenwicht, waarna HVC ’10 even wat gas gaf. Een pass van Rick Voskamp belandde bij Jack Binnendijk en die had geen moeite om de stand op 2-1 te brengen. Matthijs Benard zorgde binnen de minuut voor de 3-1 wat tevens de ruststand was.

Na de theepauze stond er bij MVV ’27 een compleet ander elftal binnen de lijnen en ook de thuisploeg zette een groot aantal andere spelers in.
Na een fout in de defensie kon Lars Kloet niet veel anders doen dan de lepe Jack Binnendijk onderuit te halen in de zestien. Leroy Smits bracht met de kalktrap de score op 4-1.
De score liep verder op door Robin van den Bos die de bal fraai over doelman Bart den Broeder lobde (5-1) en Ricky Voskamp (6-1).

De kop is er weer vanaf en zaterdag wordt er in Maasland geoefend tegen zaterdag tweedeklasser Papendrecht.